logo

Çiftlik Bank Kurucusu ‘Firari Tosuncuk’ Mehmet Aydın Türkiye’ye Getiriliyor

Çiftlik Bank Kurucusu ‘Firari Tosuncuk’ Mehmet Aydın Türkiye’ye Getiriliyor

İçişleri Bakanlığı, iki gün önce Brezilya’nın Sao Paulo kentinde teslim olan Çiftlik Bank’ın kurucusu firari Mehmet Aydın’ın cumartesi gecesi Türkiye’ye getirileceğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, “Tosuncuk” lakaplı “Çiftlik Bank” kurucusu Mehmet Aydın’ın bu gece 22.30’da Türkiye’ye getirileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı: “Çiftlik Bank” kurucusu Mehmet Aydın Türkiye’ye getiriliyor.

Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, 77 bini aşkın kişiyi milyonlarca lira dolandırıp yurt dışına kaçan ve geçtiğimiz günlerde Brezilya’nın Sao Paulo kentinde teslim olan, kamuoyunda “Tosuncuk” lakabıyla anılan ve 132 binden fazla kişinin mağduru olduğu iddia edilen “Çiftlik Bank” kurucusu Mehmet Aydın’ın durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Haber alınır alınmaz gerek Interpol dairemiz, gerekse İçişleri Bakanlığımız hemen karşı muhataplarıyla irtibata geçtiler, bağlantılar kurdular.” Diyen İsmail Çataklı açıklamasında, “Interpol dairemizden bir ekip seri bir şekilde Brezilya’ya gönderildi. Yerel prosedürler de tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldılar ve bugün sabah 09.50 sıralarında onu getirecek uçak hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye’de olacak. Geldiğinde de kendisiyle ilgili gerekli yasal işlemler ülkemizde gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı.

Kurduğu “Çiftlik Bank” ile 2018 yılında, 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplayarak yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, yayınladığı video ile Türk yargısına teslim olacağını duyurmuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ