logo

Çözüm İçin Birilerinin Ölmesi Gerekiyor!

Çözüm İçin Birilerinin Ölmesi Gerekiyor!

Atasehir kurbagali Dere_taskinAtaşehir Belediyesi olarak yetkilerinin sınırlı olduğunu, defalarca İSKİ’ye yazılar yazdıklarını söyleyen Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu dikkate alınmadıklarını belirtti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Son zamanlarda adı sıkça sel baskınları ile gündeme gelen Yenisahra’da, taşan Kurbağalı Dere’nin suları altında kalan evlerde çalışan ekiplerinin başında, vatandaşların arsında su baskınları ve Kurbağalı Dere’nin durumunu konuştuk Ataşehir Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu ile…

Ataşehir’in özellikle de Kurbağalı Dere kenarındaki Yenisahra Mahallesi’nin sık sık sel baskınlarına maruz kaldığının altını çizen Deniz Kutlu, ilçe belediyesi olarak yetkilerinin sınırlı olduğunu, defalarca İSKİ’ye yazılar yazdıklarını, çözüme yönelik gelişme yaşanmadığını söyledi.

Ne Yapıyorlar, Nede Yaptırıyorlar

“Ne yapıyorlar, nede yaptırıyorlar” ifadesi ile adeta çaresizliğinin çığlığının yükseldiği son baskında, çalışmaları yerinde takip eden Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu; “Masrafını da karşılayarak biz yapalım köprüleri “şeklinde tekliflerinin de kabul edilmediğini söylediği açıklamasında, itvhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve İmtiyaz Sahibi Recep Kenan aracılığı ile şunları söyledi:

25 Metrelik Dereden Gelen Su 8 Metreden Gitmez!

20 gün arayla Kurbağalı Dere ikinci sefer taştı. 1 saatlik yağışta derenin 100 metre sağında ve solunda 1,5 metreyi aşan su birikintileri oluştu.  Yıllardır Kurbağalı Dere ıslahı yapılacak diye bekleniyor. Derenin Ümraniye kısmı yapılmış. 25 metre genişliği var derenin. Kadıköy tarafında ıslahı yapılıyor derenin, aynı genişlikte. 8 metre genişliğinde sadece Ataşehir kısmı kalmış Kurbağalı dere’nin. 25 metrelik dere koruma bandından gelen su, 8 metrelik kutu baksla gitmez. Üç tane de köprü var Kurbağalı Dere’nin bu bölümünde, ortasında dikmesi olan. Gelen pislik de bu köprü ayaklarına takılıp toplanıyor. Arka tarafı göl gibi oluyor derenin.

Köprülerin Acilen Yıkılıp Yenilenmesi Lazım!

2011 yılından bu yana yazıyoruz. Rapor halinde gönderdik. Bu köprülerin acilen yıkılıp yenilenmesi lazım. Geçici olarak ta olsa yenilenmesi lazım. İstanbul Büyükşehir’den bize gelen cevap; “Dere ıslahı yapılacağından ve dolayısı ile dere genişleyeceğinden, köprü yapılmasına uygun olmadığı” şeklindedir.

20 yıldır Kurbağalı Dere ıslah edilecek. 2010 da bir işçimiz hayatını kaybetti yine sel sularına köprüden müdahale ederken.

Yazmak Dışında Yapacağımız Hiçbir Şey Yok

Bu gün de vatandaşın biri evinde mahsur kaldı. Parmaklıkları keserek botla çıkardık. 5 yılda Ataşehir’in alt ve üst yapısını tamamladık. İstanbul’un göbeğinde, Ataşehir gibi markla olan bir ilçede derelerle ve kanalizasyonlarla ilgili yetkimiz olmadığı için bir şey yapamadık.  Sadece bunların tespitini yapıp İSKİ’ye raporla bildirebiliyoruz.

Çözüm İçin Birilerinin Ölmesi Gerekiyor

Bu sorunla ilgili Büyükşehir ve İSKİ’ye yazıyoruz. Yazmak dışında yapacağımız hiçbir şey yok. Maalesef bu başvurularımızdan hiçbir sonuç çıkmıyor. Burada birilerinin ölmesi gerekiyor çözüm için. Durum öyle gözüküyor.

7 aylık yeni evli bir vatandaş; eşi hamile. Eşyalarının hepsi gitmiş. Yazık bu insanlarımızın hepsine…

Tamir atölyesinde içinde araçlarla hepsini su bastı. Küresel ısınmanın bir sonucu bu. Bundan sonra bu tür yağışları daha sık göreceğiz. Kısa süren etkili bir yağışta her tarafı sel basıyor. Sonrasında da güneş açıyor.

Kurbağalı Dere İSKİ’nin Görev Alanı, İSKİ Yok

Kurbağalı Dere İSKİ’nin koruma bandında kalıyor. İSKİ’nin görev alanı. İSKİ’nin her hangi bir birimi yok burada. Sonuçta ilçe belediyesi olarak görev alanımız belli. Bunun dışında şartlarımızı zorlayarak, ekiplerimizi zorlayarak ve bütün imkanlarımızı kullanarak burada insanlarımızın derdine çözüm olmaya çalışıyoruz.

Köprüler Yenilenmediği Sürece Baskınlar Devam Edecektir

Bizim çözüm için ortaya koyduğumuz çalışma; suyu tahliye etmekten öteye gidemiyor. Bu köprüleri yenileyemediğimiz sürece, bize yetki vermedikleri sürece; bu baskınlar devam edecektir. Aklın yolu bir burada. Ekiplerimiz burada ilk baştan beri 60’a yakın personelle müdahele ediyorlar baskınlara. Başından bu yana motopomplarla suyu çekiyorlar.

İnsanlarımız ilçe belediyesinin yetki sınırlarını bilmiyor. İnsanlarımız acılarıyla, can havli ile bizlere saldırıyor. Kamu görevlisiyiz. Sonuçta insanlarımıza anlayışlı olmamız lazım. Onların yerlerine kendimizi koymamız lazım. Ama bu soruna da yetkililerimizin acil çözüm bulması lazım.

Köprüleri Yapalım Dedik İzin Vermediler

Biz bu köprüleri kendimiz yapalım dedik. Sonuçta bu köprüleri yapmak için bir ay lazım. Parasını da biz karşılayarak yapalım dedik. Yapmamıza izin vermediler. Ne yapıyorlar; nede yaptırıyorlar. Sonuçta 1,5 metre ayaklarını yükselteceğiz. Yapamayacaksak ta yıkalım dedik. Ama maalesef altından doğalgaz ve elektrik hatları geçiyor. Doğalgaz ve elektrik olmasa yıkıp köprüler yüzünden oluşan baskınları ortadan kaldıracağız.

Sonuçta ilçe belediyesinin yetki alanı belli. Umarım kısa süre içerisinde bu iş çözülür…

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ