logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Ürünlerinde KDV İndirimini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gıda Ürünlerinde KDV İndirimini Açıkladı

Yeni ekonomi destek paketinin açıklandığı toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan “temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz.”

TEMEL GIDADA KDV YÜZDE 1’E İNDİ

Enflasyonla mücadelenin topyekûn bir fedakârlığı gerektirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan “KDV sistemini sadeleştirme programımız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz.” Dedi.

Erdoğan açıklamasında, “Bilindiği gibi un ve ekmekte KDV‘yi zaten yüzde 1 olarak uyguluyoruz. Müjdesini paylaştığımız düzenleme ile de devlet adına yüzde 7’lik bir indirim yapmış oluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

KDV’si yüzde 1’e inen temel gıda ürünlerinin enflasyon sepetinde ciddi bir ağırlığa sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar pirinç, makarna, et, kahve, su, süt ve sut ürünleri, şeker ve şekerli ürünler, meyveler, sebzeler gibi günlük hayatta sık tüketilen gıdalardır.” Dedi.

Gıda sektöründen fedakarlık beklediklerini, Pazartesi gününden itibaren indirimin uygulanmasını beklediklerini vurgulayan Ertdoğan, açıklamasında şu ayrıntılara yer verdi:

“Gıda ürünlerinde KDV’yi yüzde 1’e indiren Cumhurbaşkanlığı düzenlemesini yarınki Resmi Gazete’de yayımlıyoruz. Gıda sektöründen de aynı oranda fedakarlık talep ediyoruz. Pazartesi gününden itibaren toplamda yüzde 7 indirim yapılmasını milletimiz adına bekliyoruz.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ