logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin Galibi Demokrasi, Milli İrade

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimin Galibi Demokrasi, Milli İrade

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi sonrası yaptığı balkon konuşmasında, ‘Seçimin Galibi 81 Milyon Vatandaşımız’ dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi sonuçları netleştikten sonra İstanbul ve ardından Ankara’da ‘Balkon Konuşması’ yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimin Galibi 81 Milyon Vatandaşımız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi’ni takip ettiği İstanbul’da vatandaşlara yaptığı konuşmanın ardından Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, gecenin ilerleyen saatinde AK Parti Genel Merkezi’nin balkonundan vatandaşlara hitap etti.

SONUÇLAR, DEMOKRASİ VE EKONOMİDEKİ HEDEFLERİMİZE YAKLAŞTIĞIMIZIN İFADESİDİR

Seçim sonuçlarının ülkemize kem gözle bakan terör örgütlerinden, küresel çıkar çevrelerine kadar herkesin karşısında dimdik durulacağının ifadesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gece geç saatlerde yaptığı balkon konuşmasında, “Bu sonuçlar, aynı zamanda demokrasideki ve ekonomideki hedeflerimize bir adım daha yaklaştığımızın ifadesidir. Milletimiz bu seçim sonuçlarıyla o kadar çok çevreye, o kadar farklı mesajlar vermiştir ki, dünyanın tüm siyaset bilimcileri bir araya gelip yıllarca çalışsa yine de bunu zor çözer.” İfadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN DİZ ÇÖKMESİNİ BEKLEYENLERE DERSLERİNİ HEP BİRLİKTE VERDİK”

Daha erken bir saatte Ankara’da olmayı planladığını ifade eden Erdoğan, “İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda yaşanan elim bir kazada küçük bir evladımız ağır bir yaralanma geçirdi. Gereken müdahaleler yapılıyor, şu anda ameliyattalar.” Ankara’ya gelişindeki ifadeleri ile gecikme gerekçesini açıkladığı partililere, kendilerini 3 Kasım 2002 seçimlerinden beri iktidara taşıdıklarını kaydederek; “Sizler 22 Temmuz 2007 seçimlerinde yanımızdaydınız, vesayete karşı hep birlikte mücadele ettik. Sizler 12 Haziran 2011 seçimlerinde yanımızdaydınız, ülkemize hep birlikte çağ atlattık. Sizler Gezi olaylarında, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbe girişiminde, cumhurbaşkanlığı seçiminde yanımızdaydınız. Vandallara ve ihanet çetelerine hep birlikte karşı koyduk. Sizler 2015 seçimlerinde, özellikle 1 Kasım’da yanımızdaydınız. Ellerini ovuşturarak Türkiye’nin diz çökmesini bekleyenlere derslerini hep birlikte verdik” dedi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE ÜLKEMİZİ FETO İHANET ÇETESİNDEN KURTARDIK

Erdoğan 15 Temmuz darbe girişiminde yanlarında olduklarının altını çizdiği “Balkon Konuşması”nda, “Genel merkezimizi bombalamaya, işgale gelmek isteyenler oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin çevresindeydiniz, buradaydınız, Meclis kavşağındaydınız, Ankara Emniyetinin önündeydiniz, Kahramankazan’daydınız, Gölbaşı’ndaydınız, velhasıl nerede bir darbeci varsa hepsinin karşısında oldunuz. Feto ihanet çetesine ve onlarla birlikte hareket edenlere sokakları hep birlikte dar ettik. Ülkemizi, bayrağımızı, ezanımızı, özgürlüğümüzü, namusumuzu darbecilerin pençesinden hep birlikte kurtardık. Nereye kaçtılar? Amerika’ya…” diye konuştu.

SEÇİMİN GALİBİ 81 MİLYON VATANDAŞIMIZ

24 Haziran seçiminin galibini demokrasi, milli irade, milletimizin bizatihi kendisi olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı serbest seçiminde sandığa giderek bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“TARİH YAZIYORSUNUZ, ASIRLAR SİZİ ÇOK FARKLI ANACAK”

Seçime katılımı oranının yüksekliğinin altını çizen Erdoğan, milletin istiklaline ve istikbaline sahip çıktığını vurgulayarak, “Siz tarih yazıyorsunuz, asırlar sizi çok farklı anacak. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor. Türk milleti sandığa, sandıkta tezahür ettirdiği iradesine sahip çıkarak, demokrasiye ve onun ayrılmaz bir parçası olan haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini bu seçimde tekrar göstermiştir. Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.” ifadeleri ile sürdürdü konuşmasını.

MİLLETİMİZİN SANDIKTA VERDİĞİ MESAJI DA ALDIK

Seçimlerde çalışan AK Parti teşkilatına teşekkür eden Erdoğan, “Gece demediniz, gündüz demediniz, koştunuz, çalıştınız, çabaladınız. Şunu da açıkça ifade etmek isterim; Milletimizin sandıkta partimize verdiği mesajı da aldık. Önümüzdeki dönem, milletimizin karşısına tüm bu eksiklerimizi tamamlayarak çıkacağımızdan emin olun.” ifadelerini kullandı.

YSK AÇIKLADI: “SEÇİMİN GALİBİ SALT ÇOĞUNLUKLA ERDOĞAN”

Yüksek Seçim Kurulu tarafından “seçimin galibinin salt çoğunlukla Erdoğan olduğu” açıklamasının yapıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  “En yakın arkadaşımızla aramızdaki fark 20 puanın üzerinde, 22 puan. Şahsıma, ittifakıma ve partime güvenen tüm kardeşlerime, milletime şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı’nın bir diğer kanadı olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı sayın Bahçeli’ye ve MHP’nin tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Aynı şekilde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun yadigarı Alperenlere teşekkür ediyorum. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun sandığa giderek, demokratik hakkını kullanan her vatandaşıma teşekkür ediyorum.”  Dedi.

TÜRKİYE TERCİHİNİ, BÜYÜMEDEN, GELİŞMEDEN YANA KULLANMIŞTIR

Erdoğan konuşmasında, “Türkiye tercihini, büyümeden, gelişmeden, kalkınmadan, yatırımdan, zenginleşmeden, her alanda dünyanın itibarlı, onurlu, sözü geçen bir ülkesi olmaktan yana kullanmıştır. Türkiye tercihini, 2023 hedeflerinden 2053 ve 2071 vizyonlarından yana kullanmıştır. Türkiye tercihini PKK’dan FETÖ’ye kadar tüm terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmekten yana kullanmıştır” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ