logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Pandemi Önlemleri Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Pandemi Önlemleri Açıkladı

Kabine toplantısı sonrası pademi ile mücadelede alınan yeni önlemleri açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimin uzaktan süreceğin, hafta sonu kısıtlama uygulanacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine son günlerde artış gözlenen Kovid 19 vakaları ile mücadelede alınacak önlemleri görüştü.

Kabine toplantısı sonrası gündeme dair değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgını ile mücadele önlemleri ile ilgili yaptığı açıklamada, haftasonları Saat 10:00 ile 20:00 saatleri arasında sokak kısıtlaması getirildiğini kaydetti.

Sokak kısıtlaması çalışanlar hariç 20 yaş altına da uygulanacak.

Erdoğan açıklamasında, ara tatilde olan okulların tatil sonrasında yıl başına kadar uzaktan eğitim yöntemi ile eğitime devam edileceğini kaydetti.

Berber, kuaför, kafe ve lokantaların çalışma saatlerinde de düzenlemeler yapıldığını kaydeden Erdoğan, Restoranlar sadece paket servis hizmeti vereceğini AVM ve marketler ve benzer işletmelerin akşam 20:00’dan sonra kapalı olacağını kaydetti.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar için yapılan kısıtlama uygulamasının sürdürüleceğini, uygulamaya çalışanlar hariç 20 yaş altının da dahil edildiğini belirtti.

Sinemaların yıl sonuna kadar kapatılacağın kaydetti.

Açıklamada, kamu ve özel sektör işyerlerindeki esnek mesai düzenine ve mesai saatlerinin yoğunluk oluşturmayacak şekilde belirlenmesi uygulamasına hassasiyet gösterilmesinin altı çizildi.

Sigara yasağının devam edeceğini, uygulamanın genişletilmesi kararını hıfzısıhha kurulları tarafından alınabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında salgınla mücadelede alınan yeni önlemlerin İçişler Bakanlığı genelgesi ile duyurulacağını söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ