logo

Delta Varyantının Belirtileri Kovid 19 Belirtilerinden Farklı

Delta Varyantının Belirtileri Kovid 19 Belirtilerinden Farklı

Koronavirüs vaka sayısı 22 bini aşan pandemide “Delta” varyantının belirtilerini araştıran bilim adamları bilinen kovid 19 semptomlarından farklı olduğu griple karıştırılabileceği açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Delta varyantı belirtileri arasında yaygın olarak; baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve ateş görüldüğü açıklanırken, bilinen koronavirüs belirtilerinden tat ve koku kaybı Delta varyantında görülmüyor.

Son 24 saatte tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 22 bini aşan pandemide Delta varyantının etkilerini araştıran bilim adamları yeni varyanttaki belirtilerinin bilinen kovid 19 semptomlarından farklı olduğu açıklandı.

2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs pandemisinin seyri Hindistan’da görülen Delta varyantı ile değişti. DSÖ’nün de dikkat çektiği Delta varyantı yayılma hızı oldukça yüksek.

Son 24 saatte tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 22 bini aştı. Bu sayılar birkaç hafta 5 binin altına düşmüştü. Haziran açılımının etkilerinin de yansıdığı rakamlarda, ne kadarı Delta varyantı olduğu bilinmiyor. Bildiğimiz kadarı ile bu kapsamda yapılmış ve açıklanan bir çalışma yok.

Bilim insanları bir süredir İlk olarak Hindistan’da görülen Koronavirüsün Delta varyantı üzerine yapılan araştırmalarını yoğunlaştırdı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma sonuçlarına göre, Delta varyantına yakalanan hastalar sıklıkla orijinal virüse yakalananların aksine tat ve koku kaybı yaşamıyor.

Delta varyantı öksürük, nefes darlığı, ateş ve vücut ve baş ağrıları gibi belirtilere ev sahipliği yapıyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma bu sonuçları destekliyor.

Buna göre, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen Kovid-19 semptomları olduğu açıklandı. 40’lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ