logo

Deprem Uzmanı Naci Görür Marmara İçin Uyardı: Minimum 7.2

Deprem Uzmanı Naci Görür Marmara İçin Uyardı: Minimum 7.2

Marmara depremine ilişkin uyarısını yineleyen Prof. Dr. Naci Görür, Kuzey Anadolu Fayının minimum 7.2 ile 7.6 büyüklükte deprem üretebileceğine dikkat çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Marmara depremine ilişkin uyarısını yineleyen Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi için asıl tehlikenin Kuzey Anadolu Fayı’nın Kuzey Kolunun minimum 7.2 ile 7.6 büyüklükte deprem üretebileceğine dikkat çekti.

Katıldığı Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’nda konuşan Bilim Kurulu Üyesi, Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz” dedi.

Gemlik Belediyesi öncülüğünde İstanbul Planlama Ajansı ve TMMOB katkılarıyla Marmara Depremine Gemlik’ten Bakış ve Afet Zararlarını Azaltma Çalıştayı’na Marmara ve Bursa’nın deprem riskini değerlendiren Prof. Dr. Naci Görür, “Dünyada hiçbir ülke bizim kadar depreme hazırlanmamıştır. Kütüphane rafları rapordan geçilmiyor. Depremde ne yapılması gerektiği ile ilgili yüzlerce rapor görürsünüz ancak yapılan şey ne yazık ki oldukça az. 1999 depreminin geleceği 70’li yıllardan belliydi. Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu. Elazığ depremi ile alakalı da uyardık. Elazığ bizi alkışladı, deprem vurdu kimse bir şey yapmadı. Şimdi de Marmara depreminin geleceğini söylüyoruz. Adalar ve Kumburgaz fayının kırılmasını bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayının kuzey fayının kırılmasını bekliyoruz. Minimum 7.2 ile 7.6’ya varacak deprem bekliyoruz.’’ Açıklamasına yer verdi.

“Gemlik ve Bursa için birinci derece depremden söz ediliyor bu iki faydan söz ediyoruz. Sizin için tek tehdit burası değil.” Şeklindeki açıklaması ile bölgenin depremselliğini de değerlendiren Naci Görür, Gemlik, Mudanya ilçelerinin doğrudan doğruya Kuzey Anadolu Fayı’nın etkin olan Güney Kolu’nun üzerinde bulunduğunu, ilçelerin depreme hazırlanması için önce tehlikenin nereden geldiğini, fayların özelliklerini bilmek gerektiğini ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ