logo

Dezenfekte Yapılan Kuaför, Berber Ve Güzellik Salonları Hazır

Dezenfekte Yapılan Kuaför, Berber Ve Güzellik Salonları Hazır

Ataşehir Belediyesi Koronavirüs salgınında hizmet veremeyen 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren açık olacak kuaför, berber ve güzellik salonlarında dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi.

KUAFÖR, BERBER VE GÜZELLİK SALONLARI AÇILMADAN ÖNCE DEZENFEKTE EDİLDİ

Ataşehir Belediyesi 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren açık olacak kuaför, berber ve güzellik salonlarında dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi.

Koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir hizmet veremeyen kuaför, berber ve güzellik salonlarının 11 Mayıs tarihi itibariyle açılacağının duyurulmasının ardından, Ataşehir Belediyesi ekipleri 8 Mayıs Cuma günü bu işletmelerde ilaçlama yaptı. 

Bir süredir kişisel bakımlarını yerine getiremeyen vatandaşların; kuaför, berber ve güzellik salonlarında yoğunluk yaratacağı beklentisiyle ve halk sağlığının korunması açısından Ataşehir’deki işletmeler önceden dezenfekte edildi. 

Ekipler diğer önlemler dahilinde; hijyen, sosyal mesafe ve randevu sistemi kuralları ile maske ve eldiven kullanılması, açılış ve kapanış saatlerine uyulması konularında da hatırlatmada bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; 11 Mayıs Pazartesi günü açılacak olan berber, güzellik salonu, kuaförler, 09.00-21.00 saatleri arasında faaliyet yürütebilecek.

MASKE TAKMAK ZORUNLU OLACAK

Genelgeye göre; iş yerlerinde çalışanlar mutlaka maske kullanacak, müşteriler ise işlem süresince maske kullanacak ancak yapılacak işleme göre müşteriler maskeyi çıkarabilecek. Müşteriye yönelik işleme başlanmadan önce mutlaka müşterinin oturacağı, temas edebileceği tüm alanlar ile zeminin temizliği, dezenfeksiyonu yapılacak, her işlem sonrası bu temizlik tekrarlanacak. Müşteriye hizmet esnasında kullanılan tüm malzemeler hizmet sunumuna başlamadan önce temizlik, dezenfeksiyon, sterilizasyon işlemi uygulanacak, bu işlem her müşteri için tekrarlanacak.

JİLET VE USTURA KULLANILMAYACAK

Saç kesimi, yıkama, boyama gibi hizmetler esnasında kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzemeler olacak, ya da her müşteri için ayrı malzeme olması (kişiye özel havlu, önlük vb.) sağlanacak. Berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, ancak sakal traşı makine ile kısaltılma şeklinde yapılabilecek. Kadın kuaförleri ve güzellik merkezlerinde, cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek, bunların dışındaki faaliyetlere ise devam edilebilecek. Ense fırçası kullanımı, dezenfekte edilmesinde yaşanan sıkıntılar ve çok fazla yere, yüzeye temas etmesi nedeniyle geçici süreliğine durdurulacak.

Genelgede söz konusu kararlara uymayan vatandaşlara, iş yerlerine Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ