logo

Doğup Büyüdüğü Çüngüş İlçesinde Kütüphane Yaptırdı

Doğup Büyüdüğü Çüngüş İlçesinde Kütüphane Yaptırdı

İş insanı Mevlüt ADIGÜZEL’in doğup büyüdüğü Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde yaptırılan kütüphane Bakan Yardımcısı Serdar ÇAM’ın katıldığı törenle açıldı.

Eğitime ve gençlere yönelik katkılarına yenisini ekleyen iş insanı Mevlüt ADIGÜZEL, doğup büyüdüğü Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde kütüphane yaptırdı.

EĞİTİME KATKI: GELECEĞE YATIRIM

“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar ÇAM: Bilgisayar bağlantısı ve kütüphaneniz olduktan sonra siz dünyayla eşitleniyorsunuz.”

Ülke gençlerinin daha iyi eğitim koşullarına sahip olması amacıyla eğitime ve gençlere yönelik katkılarına yenisini ekleyen iş insanı Mevlüt ADIGÜZEL, doğup büyüdüğü Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde kütüphane yaptırdı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar ÇAM’ında açılışına katıldığı kütüphane, başlangıç olarak 3.000 kitaba ev sahipliği yapacak.

Adıgüzel Eğitim Kültür Araştırma Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı, Adıgüzel Eğitim Kurumları ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu’nun Kurucusu Mevlüt ADIGÜZEL, doğup büyüdüğü Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine duyduğu derin sevgi, gençlerin daha iyi eğitim koşullarına sahip olmaları ve bölgenin kalkınmasına destek olmak amacıyla eğitime ve gençlere yönelik katkılarına devam ediyor.

Gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal alanlardaki gelişimi, ruh ve beden sağlığının korunması, ulusal birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi, psiko-sosyal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, bünyesinde ilk etapta 3.000 kitaba ev sahipliği yapacak olan Yusuf Kamil Adıgüzel Çüngüş İlçe Halk Kütüphanesi’nin açılışı Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar ÇAM, Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat AKMEŞE, Çüngüş Kaymakamı Gökhan DOLAŞ ve MevlütADIGÜZEL’i temsilen eşi Ayşe ADIGÜZEL’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar ÇAM, “Bilgisayar bağlantısı ve kütüphaneniz olduktan sonra siz dünyayla eşitleniyorsunuz. Dolayısıyla bu fırsatların eşitliğini iyi kullanmak lazım. Artık fiziki mekanların ötesinde bilim ve irfana ulaşmak çok daha kolay. Bu fırsatları çok daha iyi değerlendirirseniz dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın dünyanın en güçlü, nitelikli, başarılı insanları haline dönüşebilirsiniz. Kütüphanede emeği geçenlere teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıllarda yaptığı çalışmalar ve girişimleriyle bölgeye önemli katkı sağlayan iş insanı Mevlüt ADIGÜZEL’in yaptırdığı yerler arasında; içerisinde görsel sanatlar atölyesi ve müzik atölyesi bulunan, robotik kodlama, boks, güreş, atletizm, filografi, ahşap yakma sanatı, minyatür, rölyef, naht eğitimleri verilen “Çüngüş Gençlik Merkezi”, 12 modern derslik ve son teknoloji ekipmanlara sahip “Ayben Hatun Adıgüzel Çüngüş Anadolu Lisesi’, 25 odalı “Ayben Hatun Adıgüzel Çüngüş Kız Öğrenci Yurdu” bulunmakta.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ