logo

DÜNYANIN EN BÜYÜK CANLI LALE HALISI İSTANBUL’DA

DÜNYANIN EN BÜYÜK CANLI LALE HALISI İSTANBUL’DA

en_buyuk_lale_hali-istanbul kİBB Lale Festivali kapsamında, İstanbul’un 563’ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden oluşan dünyanın en büyük canlı lale halısı Sultanahmet Meydanı’nda ziyarete açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Lale Festivali kapsamında, İstanbul’un 563’ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden oluşan dünyanın en büyük canlı lale halısı Sultanahmet Meydanı’nda ziyarete açıldı.

İlk olarak geçen yıl 10.Yılında Lale Festivali kapsamında hazırlanan canlı lale halısı bu yıl ikinci defa düzenleniyor.

Her detayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından planlanan canlı lale halısı geçen yıla göre de farklılıklar gösteriyor. Geçen yıl yine Sultanahmet Meydanı’nda hazırlanan canlı halı 1262 metrekarelik alanda 545 bin canlı laleden oluşurken bu yıl ise 1.728 m2 alanda İstanbul’un 563’ncü fetih yıldönümüne özel 563 bin laleden hazırlandı.

En_buyuk_lale-k

Canlı lale halısının açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Bilal Kıymaz, “Sayın Başkanımız Kadir Topbaş’ın 2005 yılında başlatmış olduğu “Lale Evine Dönüyor” kampanyası ile birlikte bu topraklardan göç etmiş lale yeniden İstanbul’un her köşesinde açmaya başladı” dedi.

Lalenin İstanbul’a dönmesiyle İstanbul’un çehresinin değiştiğini ve bununla birlikte yeni iş kapılarının açıldığına dikkat çeken Kıymaz, “Artık halkımız ilkbaharın gelmesiyle İstanbul’un her köşesinde laleleri görmeye alıştı. Adeta baharın müjdecisi oldu. Bu güzelliğin yanında Türkiye’de lale endüstrisi kuruldu. Bu sayede ülkemiz lale ihraç eden ülkeler arasına girdi” diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü’nün kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metre kare olarak belirlediğini, İstanbul’da da her geçen yıl yeşil alan miktarını arttırarak 8 metre kareye çıkardıklarını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, “Başkanımız Kadir Topbaş’ın talimatıyla İstanbul’u bir ucundan diğer ucuna kadar yeşil alanlarla donatıyoruz. Bir yandan mesire alanları, ormanlar yaparken diğer yandan da şehir içlerini ağaçlarla, çiçeklerle süslüyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından aralarında İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek ve diğer protokol üyeleri dünyanın en büyük canlı lale halısının açılışını yaptı.

Açılışın ardından Sultanahmet Meydanını dolduran vatandaşlar ve turistler canlı lale halısına büyük ilgi gösterdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sultanahmet Meydanındaki canlı lale halısı 30 Nisan’a kadar tüm ziyaretçilere açık olacak.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ