logo

Dünyanın en iyi yüzücüleri İstanbul`da

Dünyanın en iyi yüzücüleri İstanbul`da

İstanbul, 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası`na Amerikalı Ryan Lochte, İtalyan Federica Pellegrini ve Fabio Scozzoli, Fransız Frederic Bosquet ve Florent Manaudou, Macar Laszlo Cseh ve Çinli Ye Shiwen de katılacak.

Dünyanın en iyi yüzücüleri İstanbul`da

11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası, 12-16 Aralık`ta İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu`nda düzenlenecek.

İstanbul`da düzenlenecek 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası`na 2012 Londra Olimpiyatları`nda 400 metre karışıkta efsane yüzücü Michael Phelps`i geçerek altın madalya alan 8 olimpiyat madalyalı Amerikalı Ryan Lochte`ın yanı sıra, olimpiyat ve dünya rekorlarının sahipleri İtalyan Federica Pellegrini ve Fabio Scozzoli, Fransız Frederic Bosquet ve Florent Manaudou, Macar Laszlo Cseh ve Çinli Ye Shiwen de katılacak. Şampiyona`da Türkiye`yi 27 sporcu temsil edecek. Yarışları, dünyada 800 milyon kişinin izlemesi bekleniyor.

Türkiye`nin ilk kez ev sahipliği yaptığı organizasyon öncesi açıklamalarda bulunan Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yarışmaya katılan Türk yüzücülerin finalde yarışmalarını istediklerini ifade ederek, “Türk sporu için çok önemli bir organizasyon. Yüzücülerimiz son dönemde büyük gelişme gösterdiler. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Avrupa Şampiyonası`nda birçok Türkiye rekoru geldi. Bu şampiyonada da yüzücülerimizden yarı final ve finaller bekliyoruz. Turkcell`in federasyonumuza ve bu şampiyonaya verdiği destekler için teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada şampiyona için Sinan Erdem Spor Salonu`na 8 kulvarlı 1400 ton su kapasiteli alandan oluşan olimpik yarışma havuzu ile salon dışına aynı boyutta ısınma ve soğuma havuzu yapıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ