logo

‘Edremit Kitap Fuarı’ Sabahattin Ali Anısına Açılıyor

‘Edremit Kitap Fuarı’ Sabahattin Ali Anısına Açılıyor

Edremit Körfez’nin yazarı “Sabahattin Ali” anısına Edremit Altınkum’da düzenlenecek “2. Edremit Kitap Fuarı” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla açılıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Edremit Zeytinli Altınkum’da 13-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında “Sabahattin Ali Yılı” olarak düzenlenecek “2. Edremit Kitap Fuarı” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla ziyaretçilerine kapılarını açıyor

13 Ağustos Pazartesi günü Zeytinli Altınkum Meydanı’nda kapılarını kitapseverlere açacak fuarda, 50’nin üzerinde yayınevi ve 140’a yakın yazar, gazeteci, belediye başkanı ve milletvekili onlarca söyleşide ve imza gününde Edremitlilerle buluşacak.

Sabahattin Ali anısına “Sabahattin Ali Yılı”

İlki geçtiğimiz yıl “ölmez ağacın gölgesinde kitap” sloganıyla Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı Edremit Kitap Fuarı’nın 2’ncisi bu yıl, Edremit’te büyüyen, okula giden, yapıtlarında Körfez’i ve insanlarını konu eden Sabahattin Ali anısına “Sabahattin Ali Yılı” olarak düzenleniyor.

13 Ağustos Pazartesi günü saat 20:00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla kapılarını kitapseverlere açacak ve toplam 7 gün sürecek olan fuar 19 Ağustos Pazar günü saat 24:00’de sona erecek. Edremit Zeytinli Altınkum Meydanı’nda 3300 m2’lik alanda düzenlenecek 2. Edremit Kitap Fuarı 7 gün boyunca saat her gün 18:00 ile 01:00 saatleri arasında kitapseverlerin ziyaretine açık olacak.

‘ÖLMEZ AĞACIN GÖLGESİNDE KİTAP’

Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen “Sabahattin Ali 2. Edremit Kitap Fuarı” için Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka “zeytinin merkezi olan körfezde, ‘ölmez ağacın gölgesinde kitap’ başlığı ile ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz kitap fuarı ile aydınlanmaya ve yarınlara ışık tutmak için barış ve kardeşlik şehri Edremit’i edebiyatın, medyanın, yerel yönetimin buluşma merkezi yapmak istiyoruz” dedi.

Kamil Saka, “Sabahattin Ali’nin İsmini Yaşatmayı Hedefliyoruz”

Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen “Sabahattin Ali 2. Edremit Kitap Fuarı” ile ilgili değerlendirmede bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Zeytinin merkezi olan Körfez’de, ‘ölmez ağacın gölgesinde kitap’ başlığı ile ilkini geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz kitap fuarı ile bir yandan aydınlanmaya ve yarınlara ışık tutmayı, kitaba ve kitap okumaya katkı sağlamayı, diğer yandan da ismi kentimizle bütünleşen büyük yazar, şair ve gazeteci Sabahattin Ali’nin ismini yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.

13-19 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenecek fuarda; Ali Demirsoy, Ayşenur Aslan, Barbaros Şansal, Barış Doster, Barış Yarkadaş, Cüneyt Akman, Enver Aysever, Ergün Poyraz, Filiz Ali, Gürkan Hacır, Hasan Ali Toptaş, İlyas Salman, İrfan Değirmenci, İsmail Saymaz, Kahraman Tazeoğlu, Merdan Yanardağ, Mine Kırıkkanat, Mustafa Balbay, Necdet Saraç, Orhan Bursalı, Öner Yağcı, Saygı Öztürk, Sinan Meydan, Tarık Çelenk, Uğur Dündar, Ümit Zileli ve Zübeyir Kındıra gibi onlarca yazar ve gazeteci söyleşilerle ve imza günleriyle kitapseverlerle buluşacak.

2.Edremit Kitap Fuarı aynı zamanda Hüseyin Mutlu Akpınar, Mehmet Fatih Maçoğlu, Mehmet Siyam Kesimoğlu, Özlem Çerçioğlu, Recep Gürkan, ve Yılmaz Büyükersen gibi aralarında Türkiye’nin bir çok önemli belediye başkanına da ev sahipliği yapacak, sosyal demokrasi ve yerel yönetim anlayışını tartışacak.

Fuarda ayrıca Alper Taş, Fikri Sağlar, Gürsel Tekin, Murat Karayalçın, Tanju Özcan, Umut Oran ve Yaşar Tüzün gibi önemli siyasi isimler de katılacak.

2.Edremit Kitap Fuarı kapsamında tutuklu milletvekilleri Enis Berberoğlu ve Eren Erdem’in serbest bırakılması taleplerini desteklemek için fuara katılacak yazar, gazeteci ve belediye başkanları Enis Berberoğlu ve Eren Erdem kitaplarını imzalayacaklar.

Ayrıca; 2. Edremit Kitap Fuarı kapsamında 8-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak öğretmen Renan Özdemir 14-16-17 Ağustos’ta “Yaratıcı Yazı Atölyesi” yapacak.

Çok sayıda söyleşi, panel, dinleti ve imza gününün olacağı 2. Edremit Kitap Fuarı’na katılan isimlerden bazıları şöyle:

FUARA KATILACAK YAZARLAR VE GAZETECİLER (Alfebatik):

Ahmet Özdikmanlı, Ahmet Seyrek, Ahmet Yavuz, Ali Avcu, Ali Demirsoy, Ali Uygun, Ali Yıldırım, Anıl Çeçen, Arda Erel, Arif Afacan, Aslı Engin, Arzu Ayçiçek, Asena Yalınız, Aydın Zafer Bulut, Ayfer Tüzün, Ayla İzgi, Aynur Özdelibaş, Ayşenur Aslan, Baki Yılmaz, Barbaros Şansal, Barış Doster, Barış Yarkadaş, Belkız Elburz Sarcan, Beyhan Gürtuna, Birsen Temir Saraç, Burhan Gümüş, Bülent Güldal, Cavit Kırcı, Cebrail Sürü, Celal İlhan, Cihangir Akşit, Cumhur Kula, Cüneyt Akman, Çağdaş Bozkurt, Çiğdem Keskinbıçak, Doğan Soydan, Dursun Begel, Emine Deniz, Enver Aysever, Erdal Emre, Ergün Poyraz, Erkan Zeytun, Erol Doygun, Ezgi Demir, Ezgi Kaplan, Fazıl Sayın, Filiz Ali, Güler Buğday, Gürkan Hacır, Hakan Atalay, Hakkı Gümüştaş, Halil Gökhan, Halil Şahan, Halime Nur Yıldırım, Harun Kuçcu, Hasan Ali Toptaş, Hasan Aydın, Hikmet Haşlak, Hüseyin Balkancı, İlyas Salman, İrfan Değirmenci, İsmail Saymaz, İsmet Orhan, Kahraman Tazeoğlu, Kubilay Mehmet Gül, Leyla Civil, Mehmet Özgür Ersan, Melek Şahinkayış, Melis Olçum, Merdan Yanardağ, Mine Kırıkkanat, Muammer Baydere, Murat Şehirli, Musa Ağacık, Musa Dinç, Mustafa Balbay, Mustafa Hoş, Mustafa Süs, Naim Babüroğlu, Necdet Saraç, Nedim İnce, Nevzat Kalender, Nihan Ertem, Nuriye Yiğiter, Onur Özgür Sungur, Orhan Bursalı, Ömer Lütfü Bakan, Ömer Cahit Yıldız, Öner Yağcı, Özgür Erdem, Özlem Güzel Harcan, Özlem Kavukçu, Renan Özdemir, Sabahattin Şerif Mete, Saygı Öztürk, Selda Genç, Semra Topal, Semra Topçu, Serkan Kılıç, Serkan Uçar, Sevengül Sönmez, Sinan Meydan, Sinan Yağmur, Şaban Sevinç, Şahin Çınar, Şenol Çarık, Tarık Çelenk, Tayfun Hakan Kağan, Timur Davletov, Tuba Emlek, Uğur Dündar, Ümran Öztürk, Ümit Zileli, Vedat Yazıcı, Yasemin Eğinlioğlu, Yekta Kopan, Yusuf Fidan, Yüksel Yaman, Zafer Algöz, Zehra Birsen Yamak, Zeki Kaymakçı, Zeki Saruhan, Zübeyir Kındıra.

FUARA KATILACAK BELEDİYE BAŞKANLARI VE KONUKLAR (Alfebatik):

Ahmet Akın (Balıkesir Milletvekili), Alper Taş (ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi), Aziz Kocaoğlu (İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı), Ensar Aytekin (Balıkesir Milletvekili), Fikret Şahin (Balıkesir Milletvekili), Fikri Sağlar (Eski Milletvekili ve Kültür Bakanı), Gürsel Tekin (İstanbul Milletvekili), Hüseyin Mutlu Akpınar (Karşıyaka Belediye Başkanı), Kamil Saka (Edremit Belediye Başkanı), Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Genel Başkanı), Mehmet Fatih Maçoğlu (Ovacık Belediye Başkanı), Mehmet Siyam Kesimoğlu (Kırklareli Belediye Başkanı), Murat Karayalçın (Eski Başbakan Yardımcısı), Özlem Çerçioğlu (Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı), Recep Gürkan (Edirne Belediye Başkanı), Tanju Özcan (Bolu Milletvekili), Umut Oran (Sosyalist Enternasyonal Eski Başkan Yardımcısı), Yaşar Tüzün (Bilecik Milletvekili), Yılmaz Büyükersen (Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı)

KATILIMCI YAYIN EVLERİ

2.Edremit Kitap Fuarı’na doğrudan ya da kitapları ile katılacak yayınevleri ise şunlar: Alfa, Anayurt, Artemis, Asi, Beyaz Balina, Bilgi, Büyülü Fener, Can, Cem, Destek, Doğan, Doğu, Everest, Halk, Hayy, İleri, İletişim, İnkilap, İskele, İş Bankası, Kafe Kültür, Kalkedon, Kapı, Kaynak, Kırmızı Kedi, Koridor, Kültürperest, Mona, Özyürek, Pago, Panama, Paydos, Pozitif, Profil, Pupa, Siyah Beyaz, Siyah Kuğu, TDK, TTK, Yasa, YKY, Yelpaze.

FUARA RİNG SEFERLERİ

Edremit Belediyesi kitapseverlerin fuara katılımı kolaylaştırmak için 13-19 Ağustos tarihleri boyunca, Edremit, Akçay, Güre ve Altınoluk’’un da aralarında olduğu Edremit’in bütün mahallelerinden fuar merkezine ring seferleri düzenleyecek

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ