logo

EĞİTİM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

EĞİTİM YATIRIMLARI DEVAM EDİYOR

valimutlu_okulİstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Fatma Nuri Erkan İlkokulu ve Sultantepe Ortaokulu’nu bugün düzenlenen törenle açtı.

Vali Mutlu, ilk olarak İl Özel İdaresi’nin destekleri ile hayırsever işadamı Mehmet Emin Erkan tarafından merhum anne ve babasının adına yaptırdığı Fatma Nuri Erkan İlkokulu’nun açılışını yaptı.

24 dersliği ve iki anasınıfı bulunan okulun açılışında Vali Mutlu, başarının bu tür donanımlı okulların eğitime kazandırılması ile kat kat artacağını ve devlet olarak çalışmaların her geçen gün artarak devam ettiğini belirterek, hayırsever vatandaşların katkılarının da bu süreçte önemli yer tuttuğunu söyledi.

Daha sonra Vali Mutlu, İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durum Hazırlık Projesi’nin (İSMEP) öncülüğünde İl Özel İdaresi tarafından yıkılarak yeniden inşa edilen Sultantepe Ortaokulu’nun açılışına katıldı.

Okulların depreme dayanıklı şekilde yeniden inşa edilerek güçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Vali Mutlu, bu kapsamda 215 okulun daha yapımını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

6 bin 913 metrekare alan üzerine inşa edilen ve 610 öğrencinin eğitim gördüğü Sultantepe Ortaokulu’nda 28 derslik, iki anasınıfı, spor salonu ve fen bilgisi laboratuvarları bulunuyor.

Törenlere, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik ile meclis üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışların ardından Vali Mutlu, Üsküdar Rasathane İmam Hatip Lisesi İnşaatında da incelemelerde bulundu.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ