logo

Eğitimci Yazar Coşkun Bulut, ‘Kimsesizlerin Kimsesi Olalım!’

Eğitimci Yazar Coşkun Bulut, ‘Kimsesizlerin Kimsesi Olalım!’

“Kimsesizlerin Kimsesi Olalım!” projesiyle toplumsal kaynaşmayı hedefleyen eğitimci yazar Coşkun BULUT, bu projesiyle toplumsal huzurun artacağına dikkatleri çekiyor.

Eğitimci yazar Coşkun BULUT, “Kimsesizlerin Kimsesi Olalım!” projesiyle toplumsal kaynaşmayı hedefliyor. Coşkun BULUT, bu projesiyle toplumsal huzurun artacağına dikkatleri çekiyor. Bulut, bu konudaki açıklamalarına dikkat çekerek farkındalık oluşturma çabasındadır.

Eğitimci yazar Coşkun BULUT, “Kimsesizlerin Kimsesi Olalım!” projesiyle ilgili açıklaması:

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLALIM

Covid-19 hastalığıyla başlayan zor sürecimiz devam etmektedir; fakat bu hastalık gün geçtikçe etkisini azaltarak alınan tedbirlerle sona erecektir inşallah. Hastalık, toplum genelinde bazı insanların psikolojisini doğal olarak etkiledi. Özellikle kendilerini yalnız hisseden insanlar bu süreçte daha çok yalnızlaştı. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yaptığım “KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLALIM” proje başvurumu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı evlerde kalan kimsesiz çocuklar ile Darülacezede kalan yaşlıları haftada bir veya on günde bir buluşturmayı hedefleyen projeyle onlara kimsesizliklerini bir nebze unutturma çabasındayım. Covid-19 tedbirleri kapsamında yine bakanlığın görevlendirdiği çalışanların camilerde, parklarda, huzurevlerinde yani uygun iç ve dış ortamlarda insanımızı buluşturmaları onları hem yalnızlıktan kurtaracak hem de ümitsizlikten kurtararak yalnız olmadıklarını gösterecektir. Çocuklarımızın dede, nine özlemi giderilecek; yaşlılarımızın da torun özlemi bitecektir. Çocukların onların yanında oyuncaklarla oynaması dâhi etrafa mutluluk saçacaktır. Ayrıca dış ortamlarda yapılacak bazı etkinliklerle bu insanlar, akranlarıyla vakit geçirme olanağına kavuşacak ve en önemlisi bu insanları topluma kazandırmış olacağız. Bayramlarda, özel günlerde hediyeleşmelerle daha mutlu olmaları sağlanacaktır. Kimsesiz çocuklarımız yaşadıkları zorluklarla mücadeleyi öğrenirken yaşlılarımız ise hayata küsmeden umut dolu yaşamlarına devam edecektir.

İngiltere’de bir huzurevinde ana sınıfı öğrencileriyle yaş ortalaması 90 olan yaşlılar bir araya getirilmiş ve huzurevinin müdürü orada gerçekleşen değişimi fark ettiğini ifade etmişti. Bu doğrultuda ülkemiz insanına göz atacak olursak insanımızın ne kadar değerlerine düşkün olduğunu görebiliriz. Kültürel ve manevi değerlerine sahip çıkan insanımızın huzurevlerinde veya dışarıdaki uygun ortamlarda hastalıklara karşı alınacak tedbirlerle düzenleyecekleri etkinlikler yaşlılarımızın ömürlerinin uzamasına, çocuklarımızın hayata pozitif bakmasına ve topluma kazandırılmasına vesile olabileceğini unutmamak gerekir.

Tecrübeleriyle yolumuzu aydınlatan yaşlılarımızın ve geleceğimiz olan çocuklarımızın bu toplumun önemli bir parçası olduklarını unutmayalım ve unutturmayalım!

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ