logo

EĞİTİMDE YARIYIL TATİLİ KARNE SEVİNCİYLE BAŞLADI

EĞİTİMDE YARIYIL TATİLİ KARNE SEVİNCİYLE BAŞLADI

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı yarıyıl sonu nedeniyle Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen törenle ilk ve orta dereceli okul öğrencileri karnelerini aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı yarıyıl sonu ve tatil başlangıcı nedeniyle Halil Atamavcı İlkokulu’nda İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’nun katılımı ile karne töreni düzenlendi.

Ataşehir İçerenköy’deki Halil Atamavcı İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine; Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.Mustafa Naim Yağcı ve yönetim kurulu üyesi Nevzat Katırcı, CHP Ataşehir İlçe Başkan yardımcıları Ertuğrul Baysal ve Alican Aykaç, Ataehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürleri Ercan Metin, İbrahim Altundal ve Ali Öztürk, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında törenin açılışında konuşan Halil Atamavcı İlkokulu Müdürü Erhan Demiryas öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, karneleri alan öğrencilerin kimisinin sevindiğini, kimisinin üzüldüğünü kaydederek, birinci dönemden ders alarak ikinci dönem için daha fazla çalışılmaması gerektiğinin altını çizip; “Dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Bol bol kitap okumalısınız. Bizim öncelikli hedefimiz kendisi ve çevresiyle barışık mutlu bir nesil yetiştirmektir” dedi.

SANAL BAĞIMLILIK GERÇEKLERİNDEN KOPARIYOR

Ataşehir’de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısını başarıyla tamamladıklarının altını çizen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilcan, öğrencileri karne notu ile değerlendirmenin doğru olmayacağını kaydederek; “Öğrencilerin bu düzeye gelmesinde en büyük katkı payı öğretmenlerimizindir sonra velilerimizindir ve diğer unsurlarındır. Bu unsurları yani teknoloji bağımlılığını göremeyen veliler çocuklarını yargılayamaz.  Şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntı çocuklarımızın büyük ölçüde elektronik oyunlarla en tehlikelisi de sanal oyunlarla iç içe olmasıdır. Hayatın gerçeklerinden koparan unsurlardır. Onun için velilerimizden ricam; bu tatilde tutun çocuklarınızın elinden İstanbul’u gezin. Çocuklarınız kitap okusunlar ama siz açın kitabı onlara okuyun.  Hem kitabı okuyun ne olur çocuklarınızla birlikte hayatı okuyun. Özellikle bu tavsiyem velilere” şeklinde konuştu.

ÖDEV YAPMAYIN!

Öğrencilere öğretmenleri tarafından ödev verilmişse yapmamaları, bu konuda hangi bir olumsuzluk olursa kendisine gelinmesini isteyen Ertuğrul Bilican, tüm öğrencilere iyi bir tatil dileyerek; “Bu tatilde ödev yok.  Ödev varsa yapmayın, ikinci öğretim yılı başında neden ödevlerinizi yapmadınız diyen olursa, gelin bana söyleyin.  Bu konuda bakanımızın talimatı var. Bu öğrencilere bir mesajımdır” ifadelerinde bulundu.

DİNLENİRKEN KİTAP OKUYUN

“Dört aylık bir süreçten sonra bugün karne tatili başlıyor” diye konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, bu dönemde eğitime hizmet eden, katkı sağlayan herkesi kutlayıp, “İnşallah çocuklarımız bu tatilde dinlenir ve zinde bir şekilde ikinci yarıyıla başlarlar. Dinlenirken kitaplarla iç içe olun, okuyun. Okumak güzeldir. Zihni geliştirir” şeklinde süren konuşmasını herkese iyi tatiller dileyerek tamamladı.

Protokol konuşmalarından sonra 3-B sınıfı öğrencileri İngilizce, İspanyolca ve Türkçe şarkıları koro olarak seslendirdiler. Şiirlerin okunmasından sonra 3-F Sınıfı öğrencilerinin şiirli Puzzle ile yapılan Atatürk portresi büyük alkış aldı.  Gaziantep yöresine ait halk oyunları gösterisinden sonra protokol temsili olarak Özel Eğitim sınıflarındaki öğrencilere karnelerini vermesiyle karne töreni sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ