logo

Ekrem İmamoğlu, Mazbatayı 16 Milyon İstanbullu Adına Aldım

Ekrem İmamoğlu, Mazbatayı 16 Milyon İstanbullu Adına Aldım

Eşi Dilek İmamoğlu ile geldiği Adalet Sarayında İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, “oy versin vermesin 16 milyon İstanbullunun yol arkadaşlığına talibim.” Dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

31 Mart yerel seçimlerini önde tamamlayan İBB’nin yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, 17 günlük “itiraz ve yeniden sayım ve kaos süreci”nin ardından mazbatasına kavuştu.

Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile Çağlayan’da zorluklarla girdiği İstanbul Adalet Sarayında İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı.

Daha sonra Saraçhane’deki İBB binası önüne gelen on binlerce İstanbullu tarafından ellerinde Türk bayraklarıyla karşılanan Ekrem İmamoğlu burada kendisini karşılayan İstanbullulara seslendi.

MAZBATAYI 16 MİLYON İNSANIMIZ ADINA DEVRALDIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB Binası’na gelerek yaptığı değerlendirmede, “Bu gün mazbatamızı İstanbul İl Seçim Kurulundan teslim aldık çok onur duyuyorum, mutluyum gururluyum. Öncelikle şunu ifade edeyim ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım” dedi.

17 gün sonra geldiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasına geçen Ekrem İmamoğlu’na devir teslim töreniyle mührü teslim eden Mevlüt Uysal, ”Artık bana müsaade” diyerek, binadan ayrılarak görevi yeni İBB Başkanı’na devretti.

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayında İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Saraçhane’deki, İBB Başkanlık binası önüne gelen İBB yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim otobüsünün üzenden on binlerce vatandaşa hitaben, ”Benden önce, bu şehre katkı sunmuş, emek vermiş, kendini adamış kim varsa, tüm belediye başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Buradan başka vazifelerimiz için ayrılacağım. İstanbul’a yeni bir başlangıç geldi. 14-15 yaşında bana yumruğunu sıkıp dedi ya, ”Ekrem Abi her şey çok güzel olacak”. O adam burada. Buraya gelsin o. Sizlerle burada yine buluşacağız. Bütün İstanbul’a duyurun. Bu hafta sonu buluşmamıza, herkes bir komşusunu yanına alacak. Kadın, erkek, çoluk, çocuk hep beraber şarkılar söylemeye hazır mıyız. Herkes, herkesi davet edecek. Sözümde durdum mu? Bunlar işte bizim ümitlerimiz, geleceğimiz. ”Tanıdıkça çok sevecekler” demiştim. Galiba sözümde durdum. Belediye başkanlığı yaparken, öyle bir çalışacağım ki beni daha çok seveceksiniz” dedi.

DEMOKRASİ ADINA FIRSATA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUM

17 günlük gecikmenin ardından mazbatasını alan ve Saraçhane’deki başkanlık binasında mesaisine başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Basın mensuplarının karşısına çıkan İmamoğlu, meclis çoğunluğunun kendileri için sorun olmayacağını vurgulayarak, ”Bazılarına göre siyasi iradenin, yani meclis çoğunluğunun bizde olmamasını bir zafiyet olarak gösterseler de ben bunu, bu ülke ve bu şehir adına, demokrasi adına fırsata dönüştürmek istiyorum” dedi.

İSTANBUL’UN DEMOKRASİ UYGULAMASI, DÜNYAYA ÖRNEK OLABİLİR

Eğer insanlar, tüm iyi niyetiyle bu kente hizmet edip, bir kişiden talimat almayı ve ona hizmet etmeyi kendisine felsefe edinmeyip, 16 milyon insana hizmet etmeye buraya geliyorum diyenlere hiçbir engelin olmayacağını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, meclis çoğunluğunun muhalefette olmasına yönelik değerlendirmesinde, ”Bu şehirde, özgürlüğü ve eşitlenmeyi hakim kılmak adına hizmete dönüştürdüğümüzde, İstanbul’un yereldeki demokrasi uygulaması, belki de dünyaya da örnek olabilir. Bu bağlamda, toplumun bu şeffaflığı hissetmesi adına son derece radikal kararlar alacağız. Demokrasinin bu kentin damarına kadar işlemesi adına. Eksiklerimizi tamamlayacağız. Günün sonunda, bu şehirde ve bu yönetimde mutlak demokrasi, şeffaflık ve katılımcılık var olacak.” diye konuştu.

BÜTÜN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMLA ”BİSMİLLAH” DİYORUZ

“Bugün, bütün çalışma arkadaşlarımla, İBB çalışanlarımızla, kadromuzla ”Bismillah” diyoruz. Hayırlısıyla inşallah güzel hizmetlerimize başlayacağız.” Diye açıklamasını sürdüren İmamoğlu, “Çok işimiz var. İstanbul’un birçok konusu var. Tespit ettiklerimiz var. Sahada tespit edeceklerimiz var. İstişarelerimiz, brifinglerimiz olacak. Büyükşehir’in hafızasını dinleyeceğiz. Bu kurumun uzun süreli hafızası çok önemli. Yapılmışlar ve bugüne kadar buradaki çalışma arkadaşlarımızın, teknik ve eğitimli bir şekilde bilgileri, görüşleri ve deneyimleri bizim için çok çok önemli. Çalışma arkadaşlarımızın görüşleri çok değerli, içine siyaset katmadan bu kentin insanına fayda verecek hangi bilgileri varsa, biz ona talibiz. Bu anlayışla, bu tarihi kurumun tüm insan kaynağından faydalanacağımızı herkes bilmeli. Farklı bir anlayışa başlangıç yapacağız. Bizden olanlar, bizden olmayanlar anlayışının bittiği gündür, bugün.” Dedi.

MAZBATAMIZI ALDIK MUTLUYUM, GURURLUYUM

31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve CHP yöneticileriyle birlikte Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayından mazbatasını aldıktan sonra görevi devralmak için geldiği Saraçhane’deki İBB binası içerisinde basına yaptığı  açıklamalarda; “Bu gün mazbatamızı İstanbul İl Seçim Kurulundan teslim aldık çok onur duyuyorum, mutluyum gururluyum. Öncelikle şunu ifade edeyim ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum.” İfadelerine yer verdi.

BU ŞEHİRDE YAŞAYAN 16 MİLYON İNSANIN HAKKINI YEDİRMEYİZ DEDİK

Haktan, hukuktan ve adaletten toplumun demokrasiye olan inancından, buna dönük mücadelesinden vazgeçmediklerini kaydeden Ekrem İmamoğlu, “Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle, saygısıyla oluşturduğu o birlik ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Kimsenin hakkını yemedik. Bu şehirde yaşayan 16 milyon insanın hakkını yedirmeyiz dedik vazgeçmedik. Günün sonunda İl Seçim Kurulunun birleştirme tutanağıyla beraber mazbatayı aldık. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu kentin ihtiyaçlarını biliyoruz. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz ve hemen hizmet etmeye başlayacağız.” dedi.

BİR KİŞİYE, GRUBA, PARTİYE HİZMETE DEĞİL 16 MİLYON İNSANINA HİZMET

“İBB’nin tüm alanları şeffaf bir şekilde halkına insanına bu gün itibariyle açılacağını kaydeden Ekrem İmamoğlu, “Bu şehrin yönetimini yürüten bu güzel kentin belediyesinin koridorları, makamları, bu belediyede çalışan herkes bir kişiye bir gruba, bir partiye hizmete değil 16 milyon insanına hizmet etmeye bugün itibariyle başlamıştır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu an itibariyle devam eden süreçler var bunun farkındayız. Elbette ki şehrimizin yaşayan insanlarımızın huzuru ve mutluluğu için bir an önce süreçlerle ilgili net ifadelerini ilgili kurullardan elbette ki bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Ekrem İmamoğlu, Bizim kafamız, zihnimiz, vicdanımız çok net. 16 milyon hemşehrimizin çok net. Bu sürecin netleşmesiyle 17 gündür devam eden ve bugün sona eren belirsizliğin daha sonraki günlerde tartışma noktalarının bertaraf edilmesi adına ilgili kurulları en hassas ve hızlı bir şekilde süreci tamamlamalarını diliyorum. Bu şehre dünden bu güne bu şehirde belediyenin kurulduğu ilk tarihten bu güne emeği geçen katkı sunan, bu şehre iyi şeyler yapan kim varsa her birisine minnet ve şükran duygularımızı belirtmek istiyorum. Sıra bundan sonra bizde aynı titizlikle binlerce yıllık tarihe ve maneviyata şehrin doğasına saygısıyla bu kente özeni ana prensip elde ederek bütün evrensel doğrularla bu şehirde yaşayan insanların maneviyatını yaşam biçimini koruyarak yol yürüyeceğimizi duyuruyor ve söz veriyorum, Allah bizi mahcup etmesin.” Dileğinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ