logo

Ekrem İmamoğlu, ‘Siyaset Yapma Biçimini Değiştirmek Zorundayız’

Ekrem İmamoğlu, ‘Siyaset Yapma Biçimini Değiştirmek Zorundayız’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Maltepe sahilindeki miting alanında “Yeni Bir Başlangıç Buluşması”nda toplanan yüz binlerce kişiye seslendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul büyükşehir belediyesindeki kamu görevlisinin alın terine sahip çıkacağını vurgulayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB personeli ile ilgili “Onlar da 16 milyon hemşehrime hizmet edecek. Bana, kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla ama asla hizmet etmeyecekler.” dedi.

HEPİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN. TERÖRÜ LANETLİYORUM

Irak sınırında devam eden operasyonlarda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hepimizin başı sağ olsun. Terörü lanetliyorum! Allah’ım milletimizi terör örgütlerinden korusun. Birliğimiz, bütünlüğümüz daim olsun. Evet, bir millet sevinçte ve kederde ortak olabiliyorsa, millettir. Vatandaşların bir bölümünün sevinci, başka vatandaşların gönlünü kırıyorsa, orada bir sorun var demektir. Nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, hiçbir seçim vatandaşlar arasındaki gönül köprülerini yıkmamalıdır.” Diye konuştu.

ZOR OLAN MESNETSİZ İDDİALARDAN UZAK SİYASET YAPABİLMEK

Seçimlerden sonra birlik, bütünlük, kardeşlik mesajları vermenin kolay olduğunu ifade eden İmamoğlu,”Zor olan, değerli olan, seçimden önce de ağır ithamlardan, çirkin sözlerden, yakışıksız, mesnetsiz iddialardan uzak bir siyaset yapabilmektir.” Dedi.

KALİTELİ SİYASET YAPMAYA GAYRET EDECEĞİM

31 Mart İstanbul yerel seçimlerinin tarihe geçtiğine dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu seçimden herkesin, özellikle de siyasetçilerin alacağı derslerin olduğunu vurguladığı konuşmasında, “Ben size bu seçimden çıkan 3 temel dersi anlatayım. Birincisi; siyaset her koşulda sevgi, saygı ve centilmenlik içerisinde yapılmalıdır. Hem vatandaşlara, hem de siyasi rakiplere karşı… İkincisi; siyasetin temel amacı, insanların mutluluğudur. Özellikle de çocuklarımızın mutluluğudur. Siyasetçi öncelikle bu sorumlulukla düşünüp davranmalıdır. Üçüncüsü; herkesin dünya görüşü, değerleri, inançları farklı olabilir. Ama bunları yarıştırmanın, bunları çatıştırmanın adı asla siyaset değildir. Siyaset, kendi değerlerinden, kendi dünya görüşünden, inancından, felsefenden yola çıkarak neyi nasıl yaptığınla, hangi sorunlara nasıl çözümler ürettiğinle ilgili bir şeydir. Benim de bu 3 noktada eksiğim, yanlışım, zafiyetim varsa mutlaka düzeltmeye, çok daha kaliteli siyaset yapmaya gayret edeceğim.” İfadelerini kullandı.

SİYASET YAPMA BİÇİMİNİ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

İmamoğlu, “İstanbul’da yeni bir başlangıca imza atacaksak eğer, öncelikle siyaset anlayışını, siyaset yapma biçimini değiştirmek zorundayız. Yeni nesil bir siyaseti, siyasetin en yeni sürümünü, bu şehre, bu ülkeye hakim kılmak zorundayız. 31 Mart, yeni nesil siyaset anlayışının halkta nasıl büyük bir karşılığı olduğunu göstermiştir. Ben bu anlayıştan ayrılmadan iş yapmaya, çözüm üretmeye, sonuç almaya devam edeceğim.” Diye konuştu.

İSTANBUL’A YENİ NESİL SİYASET, BELEDİYECİLİK, DEMOKRASİ, BİRLİK, YURTTAŞLIK ANLAYIŞI

İstanbul’a yeni bir başlangıç vaat ettiğini kaydeden İmamoğlu, İstanbul’a yeni bir başlangıcın şu 5 temel alanda sağlayacağı anlayış farklılıklarıyla mümkün olacağını aktardı:

“1. İstanbul’a yeni nesil siyaset anlayışı hakim olacak.

  1. İstanbul’a yeni nesil belediyecilik anlayışı hakim olacak.
  2. İstanbul’a yeni nesil yerel demokrasi anlayışı hakim olacak.
  3. İstanbul’a yeni nesil toplumsal birlik anlayışı hakim olacak.
  4. İstanbul’a yeni nesil yurttaşlık anlayışı hakim olacak.”

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİ ASLA İSTİSMAR ETMEYECEĞİM

Yeni nesil siyaset anlayışıyla istanbul’u yönetirken, her zaman hukukun üstünlüğünü kabul edeceğinin altını çizen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Kanunları, kurumları ve kuralları kendi amaçları uğruna eğip büken, kendisi için iyi olanı, herkese dayatan bir yönetici asla olmayacağım. Başta anayasa ve kanunlar olmak üzere, hukukun temel ve evrensel hükümlerinin kamu eliyle eğilip bükülmesine izin vermeyeceğim. Kamu otoritesi karşısında vatandaşın güçsüz ve korumasız kalmasından yararlananlara karşı çıkacağım. Yöneticilik hak ve imkanlarından yararlanarak milli ve manevi değerleri asla istismar etmeyeceğim.” Diye konuştu.

HESAP VEREN, ŞEFFAF BİR BELEDİYECİLİK

İmamoğlu, “Yeşile, meydanlara, kent mimarisine, kentsel planlamaya dikkat edeceğiz. ulaşıma, trafiğe odaklanacağız. Nefes alan kentsel alanlar, yeşil kuşaklar geliştireceğiz. Bu şehirde yaşayan canlıların, sokak hayvanlarının haklarına saygı göstereceğiz. Hesap veren, şeffaf bir belediyecilik olacak. Vatandaşın tek bir kuruşunu israf etmeden, oraya buraya hesapsızca saçmadan, yandaşa yoldaşa peş keş çekmeden, bir şehremin, bir emin yönetici hassasiyetiyle harcayacağız. Kimsesizlerin kimsesi olacağız. Bu kentin mazlumları, mağdurları, unutulmuşları kalmayacak. Bu şehrin emeklilerinin, engellilerinin hamisi olacağız. Bu şehirde asla veren el alan eli bilmeyecek.” Dedi.

İBB GÖREVLİSİ 16 MİLYON HEMŞEHRİME HİZMET EDECEK

İstanbul’da “yeni nesil yurttaşlık” anlayışının hakim olacağını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Katılım mekanizmalarının genişletilmesine paralel olarak yurttaşların enformasyon ve bilişim teknolojilerine eşit koşullarda erişimi de sağlanacak. Böylece soran, sorgulayan, talep eden, hakkını yedirmeyen yurttaşlar bu kentte eşitliğin ve özgürlüğün tadını çıkaracaklar. Kentin sahibi olduklarını hissedecekler. İstanbul, yeni nesil yurttaşlık bilincinin yükseldiği bir şehir olacak. Hiç kimse kamu gücünden korkmayacak. İstanbul büyükşehir belediyesinde hiç bir kamu görevlisi, benim hiç bir çalışma arkadaşım kamu gücünü kendi gücü olarak görmeyecek, kullanmayacak. Ben onların emeğinin hakkını vereceğim, her birinin alın terine sahip çıkacağım. Ama onlar da 16 milyon hemşehrime hizmet edecek. Bana, kişilere, partilere, derneklere, vakıflara asla ama asla hizmet etmeyecekler.” Diye konuştu.

ATATÜRK VE ONUN ÇİZDİĞİ HEDEFLERDEN ASLA VAZGEÇMEYİN

İmamoğlu son konuşmasını. “Bu ülkenin kurucu değerlerinden, cumhuriyetten ve demokrasiden, Mustafa Kemal Atatürk ve onun çizdiği hedeflerden asla vazgeçmeyin! Ben vaz geçmeyeceğim! Vazgeçmeyeceğiz.” Şeklinde tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ