logo

EKREM KÖSE ‘HEDEF, AMATÖR SPORA TESİS KAZANDIRMAK’

EKREM KÖSE ‘HEDEF, AMATÖR SPORA TESİS KAZANDIRMAK’

Amatör sporda tesis eksikliğine işaret eden İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Köse, İASKF Yönetimin, tesislerin yenilenmesi ve yeniden yapılması için katkı sunacağını kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Amatör sezonun başlaması üzerine lig maçları oynanıyor. İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (İASKF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ataşehir Amatör Kulüpler Derneği ve İstanbul Süper Amatör Lig (SAL)’de mücadele eden Ataşehir Çamoluk Spor Kulübü Başkanı Ekrem Köse, amatör futbol ligleri başlarken amatör spor ve tesisler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Recep Kenan aracılığı ile itvhabar.com’a amatör sporun durumu ve tesisleri hakkında bilgiler veren İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Köse, başkanı olduğu ve BAL Liginden alt lig olan Süper Amatör Lig (SAL) düşerek mücadelesine devam edecek olan Ataşehir Çamoluk Spor Kulübü futbol takımının ilk maçını oynayarak açtığı 2017 – 2018 sezonu çalışmaları ve hedefi ile ilgili açıklama yaptı.

BAL LİGİNE ÇIKMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

2017-2018 sezonu açılan amatör liglerin kazasız, belasız ve centilmence mücadele içinde geçmesini dileyen İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (İASKF) Yönetim Kurulu Üyesi, Ataşehir Amatör Kulüpler Derneği Başkanı ve Ataşehir Çamoluk Spor Kulübü Başkanı Ekrem Köse,  amatör liglerde oynanan ilk futbol müsabakalarını seyrettiklerini, ikinci gün de aynı mücadelenin devam edeceğine inandığını kaydederek; “Ataşehir Çamoluk Spor futbol takımımız bu sene İstanbul 1. Süper Amatör Lig 8. Gurupta yer alıyor. Bu sezon BAL ligine çıkmak için mücadele edeceğiz. Hedefimiz şampiyon olmak.  Bu konuda gerekli transferler yapıldı. Tüm idareci ve teknik heyet, iki aydan beri çalışmalarına ara vermeden devam etti. İnşallah bu çalışmaların mükâfatını alır, başarılı oluyoruz. Bugün ilk maçımız. İyi bir sonuçla başlayacağımız sezonu iyi bitirmek istiyoruz. Diğer takımlara da başarılar diliyoruz. Bu sıcak havada top koşturmak kolay değil. Mücadele eden tüm takımlara başarılar ve kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

SPORCUNUN, BİR SEZONDA 3 TRANSFER HAKKI 2’YE İNDİ

İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu  (İASKF) tarafından bu sezonda uygulanacak değişiklikler yapıldığının altını çizen İSKAF Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Köse, amatör spor kulüplerini ilgilendiren statü değişikliklerine gidildiğini, Ataşehir’deki, amatör spor kulüplerini yapılan değişikliklerden haberdar ettiğini kaydederek; “İSKAF Yönetim ihtiyaç duyulan değişiklikler yapıyor. Bu yapılan değişiklikleri bölgemizdeki arkadaşlara bire bir iletme fırsatı bulabiliyoruz.  Bundan önce U-14, U-16 liglerimiz geç oynanıyordu. U-15, U-17 liglerimiz erken oynanıyordu.  Okulda okuyan çocukların eğitimi ile ilgili olarak U14 ve U16 liglerimiz bu sene daha önce başladı. Ayrıca amatör spor kulüplerinde oyuncunun bir sezonda 3 transfer hakkı vardı. Kulüpleri zorladığı için bu hakkı 2’ye düşürdük. Hem kulüplerimiz, hem de sporcularımız bu değişikliğe dikkat edecek” dedi.

AMATÖR SPORA YENİ TESİSLER KAZANDIRMAK EN ÖNEMLİ HEDEF

Bu sene, Başkan Ali Düşmez başkanlığında İASKF Yönetim Kurulu olarak tesis yetersizliğinden dolayı yeni adımlar atacaklarını, amatör spora yeni tesisler kazandıracaklarını kaydeden Ekrem Köse; amatör spora yeni tesisler kazandırmanın en önemli hedefleri olduğunu ifade edip, “Hedeflerimizden en önemlilerinden birisi bu. Bu konularda gelişmeler oldukça gerek ilçemiz yada diğer ilçelerdeki tesis çalışmaları ile ilgili gelişmeleri hakkında gerekli bilgileri veririm” dedi.

İASKF, TESİSLERİN YENİLENMESİ VE YENİDEN YAPILMASI İÇİN KATKI SUNACAK

İASKF Yönetim Kurulu toplantısında söz alarak Ataşehir İstanbul Site Sporun sahasının durumunu dile getirdiğini söyleyen İASKF Yönetim Kurulu Üyesi ve Ataşehir Amatör Spor Kulüpler Derneği Başkanı  Ekrem Köse, Ataşehir’de de amatör spora yönelik tesis kazandırmayı da amaçladıklarını vurgulayarak; “İstanbul Site Sporun sahasının olduğu alan, bildiğiniz gibi sağlık alanı. Milli Emlak ve TOKİ’ye bağlı… Bunun çözülmesi için ilçe belediyesine devrinin yapılması önerimizi tekrarladık. Sahanın belediye tarafından çimlenmesi için bu gerekli… İASKF’de bu konuda bizi destekleyecek.  Hep birlikte Milli Emlak ve TOKİ’ye başvuru girişiminde bulunacağız. Yani, ilçeler arası güç birliği yapacağız.  İASKF’de sahaların yenilenmesi için parasal katkıda bulunacak. Bunun örneği; Çekmeköy Alemdağ sahasının yenilenmesi için katkı sağladı. Yine Beykoz’da çeşitli sahalar yapılıyor. İASKF tahsis edilen yerler için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü devreye sokarak tesislerin yenilenmesi ve yeniden yapılması konusunda büyük katkılar sunacak” ifadelerinde bulundu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ