logo

Emin Akbaşoğlu, ‘AK Parti TBMM İlk Teklifi Memur Maaşı Düzenlemesi’

Emin Akbaşoğlu, ‘AK Parti TBMM İlk Teklifi Memur Maaşı Düzenlemesi’

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, TBMM 28’inci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenleme olacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaş zammı ve memur maaş zammı düzenlemesini içeren TBMM 28. dönemin ilk yasal faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti‘li Emin Akbaşoğlu, en düşük memur maaşı ve emekli maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkını ele alacak bir düzenleme teklifinin TBMM Genel Kurulunda ilk sırada gündeme geleceğinin altını çizdi.

TBMM’nin 28’nci dönemin ilk kanun teklifinin en düşük memur maaşı ve emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkını düzenleyen teklif olacağına işaret eden AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, memur ve emekli maaş düzenlemesi içerikli teklif için, “TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak.” dedi.

TBMM’NİN YENİ DÖNEMDE İLK FAALİYETİ OLACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yeni dönemin ilk yasal düzenlemelerine ilişkin yürütülen çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada, TBMM’nin 28’nci dönemin ilk kanun teklifinin, en düşük memur maaşını düzenleme içerdiğini kaydederek; “Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce beyan ettiği gibi en düşük memur maaşını 22 bin TL olacak şekilde düzenleyecek teklif. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına tabi emeklilerin de maaşlarının temmuz ayına dönük hem enflasyon farkı hem de refah payı farkının beraberce ele alınacağı bir düzenleme de gündeme gelecek. Bu düzenlemeler TBMM’nin yeni dönemde ilk faaliyeti olacak” diye konuştu.

YENİ SİVİL ANAYASA TBMM ÖNCELİKLİ GÜNDEMİ

Ekim ayında yeni TBMM yasama yılının başlamasıyla birlikte yeni sivil bir anayasa hazırlıklarının tamamlanacağını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları çerçevesinde öncelikli gündemlerinin arasında yeni sivil anayasa olacağını vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ