logo

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı’nda Test Sürüşü

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı’nda Test Sürüşü

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye’nin ilk hattı yerden besleme enerjiyle çalışacak Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı’nda araç test sürüşünü başlattı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye’de bir ilke imza atarak hattı yerden besleme enerjiyle çalıştırdıklarını, hizmet verecek tramvayın araçlarının da yerli ve milli olduğunu söyledi.

BAŞKAN UYSAL, EMİNÖNÜ – ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTI’NDA ARAÇ TEST SÜRÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı’nda tarihe ve Eyüpsultan Hz’ne saygı için titreşimi önleyici özel bir sistem kullanıldı.

Yapım çalışması büyük ölçüde tamamlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nda araç test sürüşleri İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal tarafından başlatıldı. Balat sahilinde gerçekleştirilen törene İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Fatih Belediye Başkanı Adayı Ergün Turan, AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken ile İBB genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, diğer bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Eminönü – Alibeyköy Tramvayı’nın Unkapanı – Alibeyköy arası hizmete girecek. Bu hatta emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum. Hattımız Eyüp ve Fatih ilçeleri ile İstanbul’umuza hayırlı olsun” dedi.

RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU 261 KM’YE ÇIKACAK

İstanbul’da geçen hafta hizmete giren 63 kilometrelik Halkalı – Gebze Hafif Raylı Sistem Hattı ile işleyen raylı sistem uzunluğunun 233 kilometreye çıktığını hatırlatan Mevlüt Uysal, 18 kilometrelik Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı ve 10,1 kilometrelik Eminönü – Alibeyköy Tramvay Hattı’ndaki test sürüşlerinin tamamlanmasıyla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğu 261 kilometreye ulaşacağını müjdeledi.

İSTANBUL RAYLI SİSTEMLERDE DÜNYA İLE YARIŞMAYA DEVAM EDECEK

Uysal, “Test sürüşlerini yaptığımız bu hatlar dahil olmak üzere İstanbul’da 222 kilometre raylı sistem inşaatı devam ediyor. Bu raylı sistem hatlarıyla birlikte İstanbul raylı sistemlerde dünya şehirleriyle yarışma iddiasına devam edecek” ifadelerini kullandı. Günlük 114 bin yolcu kapasitesine sahip olacak tramvay hattı Eminönü – Eyüpsultan arasını 15 dakikaya indirecek. Ayrıca, Tarihi Yarımada’yı İstanbul’un yolcu transfer merkezlerinden biri olan Alibeyköy Cep Otogarı’na bağlayacak (Eminönü – Alibeyköy Cep Otogarı 35 dakika). Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinden geçen tramvay güzergahı, iş yerleri ile tarihi ve turistik çekim merkezlerini de entegre edecek. Şu anda 2 tren ile test çalışmaları başlayan tramvay hattına her ay 2 araç indirilerek tren sayısı 30’a tamamlanacak.

İstasyonlar:
Eminönü, Küçükpazar, Cibali, Fener, Balat, Ayvansaray, Feshane, Eyüpsultan Teleferik, Eyüpsultan Devlet Hastanesi, Silahtarağa Mahallesi, Sakarya Mahallesi, Alibeyköy Merkez, Alibeyköy Metro, Alibeyköy Otogarı.

Entegrasyonlar:
Eminönü İstasyonu’nda Kabataş – Bağcılar Tramvayı ve Şehir Hatları

Küçükpazar İstasyonu’nda Hacıosman – Yenikapı Metrosu

Ayvansaray İstasyonu’nda Beylikdüzü – Söğütlüçeşme Metrobüsü

Eyüp – Teleferik İstasyonu’nda Eyüp – Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı

Alibeyköy İstasyonu’nda Mecidiyeköy – Mahmutbey Metro Hattı

Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonu’nda Seyrantepe – Alibeyköy Metrosu

Planlanan Bayrampaşa – Eyüpsultan Tramvay Hattı ile Feshane İstasyonu’nda

Planlanan Kazlıçeşme – Söğütlüçeşme Metro Hattı ile Silahtarağa İstasyonu’nda

Planlanan Seyrantepe – Alibeyköy Metro Hattı ile Alibeyköy Cep Otogarı İstasyonu’nda

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ