logo

‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ Projesi Kapandı

‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ Projesi Kapandı

engel-istidamAtaşehir Kaymakamlığı, İstanbul Kalkınma Ajansı ile  uyguladığı ‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ adlı projenin kapanışı Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde yapıldı. 

Recep Kenan/Ataşehir

Açılış törenine, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen BAĞIŞ ve İstanbul Valisi Sayın Hüseyin Avni MUTLU’nun katıldığı ‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ adlı projenin, Ataşehir Zübeyde Hanım öğretmenevi’nde yapılan kapanış törenine; Ak Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah ÖZCAN, Ataşehir İlçe Emiyet Müdürü Mustafa YOLCU, Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Ataşehir Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Zeki ER, Mahmut BAYRAM, Ahmet ÖZGENÇ, Ataşehir RAM Müdürü Rüştü YÜKSEL, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Akan BUZTAŞ, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Şengül KARSLI, Dilek Sabancı, Ataşehir Lions İş Okulu Müdürü Hasan Kurt, Ataşehir Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Gazi Saraç, Ataşehir Engelliler Derneği Başkanı Birol Ekşi ile diğer okulların yöneticileri ile birlikte öğrenciler ve yakınları katıldı.

TÖRENDEN FOTOLAR

Yönetmenliğini Meltem Öğten’in yaptığı ‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ projesine, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeditepe Üniversitesi ortak olarak; İSÖM, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği de iştirakçi olarak katıldı.

Kursiyerler adına konuşan Bilgisayar İşletmenliği Bölümü mezunu, görme engelli öğrenci Emre Usta; Ulaşımlarını sağlayan Ataşehir Belediyesi ve İSÖM’e teşekkür edip, kurstan mezun olunca iş bulduğu için çok mutlu olduğunu, bütün engelli arkadaşlarının iş bulmasını dilediğini söyledi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol yaptığı konuşmada; Kursiyerlerin üçte biri olan 45’ini istihdam etme hedefine ulaşamadıklarını, bu sayının 18’de kaldığını belirtip “Daha önümüzde çok yol var. Bu yol çok kolay olmayan bir yol.”diyerek projenin önemine dikkat çekerek başta Ataşehir Kaymakamı Yusuf Çelenkoğlu ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Turgut Çelenkoğlu; Bu projede emeklemeyi öğrendik

“Bu projede emeklemeyi öğrendik” diye söze başlayan Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu; Bundan sonraki projelerde ayakta durup yürümeyi öğreneceklerini söyledi. Turgut Çelenkoğlu “Bir araya gelip, el ele verirsek, engellileri eve kapatmayıp üretime katılmalarını sağlarsak, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunuruz.” diyerek engellilerin istihdamının önemine dikkat çekip, “”Bir engellinin iş bululup çalışmasının mutluluğunu yaşayanları gördüm.”dedi

Tören, Yeditepe İşitme Engelliler Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin sergiledikleri Artvin yöresine ait oyunları ile sona erdi.

Domates Yetiştiriciliği, Biber Yetiştiriciliği, Föncü, Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı, Aşçı Çırağı, Servis Komisi, Pasta Yapımı ve Sunumu ve Bilgisayar İşletmenliği dallarında toplam 12 kurs düzenlendi.

Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcılığı bölümünden Kadir Çorumlu, Aşçı Çıraklığı bölümünden Deniz Çağla ve Fulden Basmaz, Domates Yetiştiriciliği bölümünden Esra Avcı, Biber Yetiştiriciliği bölümünden Cüneyt Yarıkoz, Bilgisayar İşletmenliği bölümünden Dilek Albayrak ve Ersin Aydemir, Föncü bölümünden Ayçe Öncel ve Ceren
Çakır, Servis Komisi bölümünden Volkan Uğuz ve Gökhan Güneri, Pasta Yapımı ve Sunumu bölümünden Funda Güngör sertifikalarını aldılar.

Sosyal sorumluluk projesine istihdam alanında destek veren; Özkuruşlar, Atılgan Otomotiv, Ana Arı Gıda, Kargoline Lojistik, A, S Watson Güzellik Ürünleri, Göz Gurup Optik, Reha Tekstil, Carrefour, Özmer Pastacılık, Beyaz Fırın, Hakmar Market ve Fermasi kuruluşların temsilcilerine Kadıköy, Sancaktepe ve Ataşehir Kaymakamları tarafından plaket verildi.

Ataşehir Kaymakamlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın birlikte uyguladığı ‘Engelleri Aşalım İstihdamda Yarışalım’ projesi kapsamında; Ataşehir, Kadıköy, Çekmeköy, Adalar, Üsküdar, Ümraniye, Sultanbeyli, Sancaktepe, Maltepe, Kartal, Pendik ilçelerinden gelen 146 kursiyere Ataşehir de kurslar açıldı. Zihinsel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve ortopedik engellileri kapsayan kurslardan mezun olan kursiyer sayısı 112. Kursiyerlere ücretsiz ulaşım ve yemek hizmeti proje kapsamında; taşıma hizmeti ise Ataşehir Belediyesi, İSÖM, Üsküdar Belediyesi ve Ayyıldız Turizm tarafından verildi.

10 sektörde engelliler ve engelli çalıştırmak isteyen firmalar buluştu. İŞKUR Kadıköy, İŞKUR Ümraniye ve İŞKUR Pendik Hizmet Birimleri ile yürütülen çalışma ile mezunların bir kısmının istihdamını sağlandı.

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ