logo

Ercüment Ovalı’dan Yeni Açıklama: ‘2 Milyon Doz Aşı Üretildi’

Ercüment Ovalı’dan Yeni Açıklama: ‘2 Milyon Doz Aşı Üretildi’

Türkiye’de koronavirüs aşısı çalışmalarına ilişkin paylaşımlarıyla gündeme gelen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yeni bir açıklama yaparak 2 milyon doz aşı üretildiğini söyledi.

Türkiye’de yapılan hayvan testlerinin başarı ile tamamlandığını ifade eden Prof. Dr. Ercüment Ovalı, 2 milyon doz aşı üretildiğini, Ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlayabileceklerini iddia etti.

2 milyon doz aşı ürettiklerini, testler devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Türkiye’de yapılan hayvan testlerinin başarı ile tamamlandığını, kaydederek, “Son basamak hayvan testleri için Amerika’dan 22 Haziran’da deney hayvanları gelecekti ancak bir gecikme oldu. 10 Ağustos’ta deney hayvanları gelecek. Genetiği değiştirilmiş koronavirüs ile enfekte olabilen fareler gelecek. 1 ay üzerlerinde testler yapacağız. Ekim sonu gibi insan üzerindeki çalışmalara başlayabiliriz” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı son olarak “Kahramanlarım Sars Cov-2 spesifik  1 milyon doz aşıyı üretmeyi başardılar. Yeni hedef 2 milyon. Nihai hedef 40 milyon. 1.basamak hayvan testlerini başarı ile geçtik. 2. basamak hayvan çalışması bitti. Veriler analiz ediliyor.  Sonuçlar TUBITAK’a rapor edildi. Hedef klinik çalışma” paylaşımı yapmıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ