logo

ERDOĞAN, ‘İSTANBUL’U GÖRMEDEN GEÇEN ÖMÜR EKSİKTİR’

ERDOĞAN, ‘İSTANBUL’U GÖRMEDEN GEÇEN ÖMÜR EKSİKTİR’

cb_erdogan_fetih (0)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı’da İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ‘Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş’ programına katıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenikapı Miting Alanı’nda ‘Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş’ adıyla düzenlenen İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümü programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’u görmeden, İstanbul’u yaşamadan geçen ömür eksiktir. İstanbul, bizim için sevgili Peygamberimizin övgüsüne, müjdesine mazhar olmasıyla ayrıca önemlidir. Çağ kapatıp çağ açan; tarihin gördüğü en muhteşem zaferlerden biri olan İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümü mübarek olsun, kutlu olsun” dedi.

İstanbul’daki Yenikapı Miting Alanı’nda gerçekleşen programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, çok sayıda davetli topluluk ve vatandaşlar katıldı.

Yenikapı’da Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümüne atfen 563 kişilik Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu ve Merasim Takımı ile TSK Mehteran Birliği marşlar seslendirdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da selamlama konuşması yaptığı programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

cb_erdogan_fetih (5)

“İSTANBUL’U GÖRMEDEN, YAŞAMADAN GEÇEN ÖMÜR EKSİKTİR”

TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Yıldırım’dan sonra yaptığı konuşmasına İstanbul’u ve İstanbulluları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’u çekip alırsanız şairler ilhamsız ve sözsüz, şiirler eksik kalır. İstanbul’u anmadan tarih yazmaya kalkarsanız, mürekkebiniz kurur, kaleminiz körelir. İstanbul’u görmeden, İstanbul’u yaşamadan geçen ömür eksiktir, tatsızdır” sözleriyle İstanbul’u anlattı.

İSTANBUL’UN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLMELİYİZ

“ İstanbul’un kıymetini çok iyi bilmeliyiz” diye konuşmasına devam eden Erdoğan, İstanbul’un ve fethinin insanlık ve dünya tarihindeki yeri ile öneminin altını çizerek; “İstanbul bizim için sevgili peygamberimizin övgüsüne, müjdesine mazhar olmasıyla ayrıca önemlidir. Çağ kapatıp çağ açan; tarihin gördüğü en muhteşem zaferlerden biri olan, İstanbul’un Fethi’nin 563. Yıl dönümü mübarek olsun, kutlu olsun. Rabbim, bu şehri fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet Han’dan, onun manevi rehberleri olan Akşemsettin’den Molla Gürani’ye kadar tüm âlimlerden; bu şehri fetheden askerden, bu şehrin asırlardır bizim olarak kalması için mücadele eden herkesten razı olsun” dedi.

cb_erdogan_fetih (2)

İSTANBUL’UN FETHİNİN HESAPLAŞMASI 563 YILDIR BİTMEDİ

563 yıl önce fethedilen İstanbul’un hesaplaşmasının 563 yıldır bitmediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul semalarında ezanlar okunmaya, ay yıldızlı bayrağımızın dalgalanmaya devam ettiği sürece, bu hesaplaşma bitmeyeceğini ifade etti.

OSMANLI’YA SALDIRANLARA HAK ETTİKLERİ CEVAP VERİLDİ

“İstanbul’u anlamak için, fethin ne demek olduğunu bilmelisiniz” İstanbul ve Fethin önemine vurgu yapan Erdoğan, terörle fethin intikamını almanın amaçlandığını kaydederek; “Hasta Adam denilen Osmanlı’ya Çanakkale’de, Kutü’l Amare’de, Kafkas Cephesinde tüm güçleriyle saldıranlara hak ettikleri cevap verilmiştir. Kurtuluş Savaşı sonunda adeta küllerinden yeniden doğan son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti, bu yıl 93. yıl dönümünü geride bırakıyor. İnşallah, 2023 hedeflerimize ulaşarak, 100 yıl öncesinin ‘hasta adamı’nın varisini, geleceğin en büyük 10 ekonomisinden biri hâline getireceğiz” şeklinde konuştu.

cb_erdogan_fetih (1)

İSTANBUL – İZMİR ARASI 8,5 SAATTEN 3 SAAT 15 DAKİKAYA İNECEK

13 yılda yaptıkları yatırımlar ve başlattıkları projelerle Türkiye’yi her alanda kendi kendine yeter bir ülke hâline getirme yolunda çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmit Körfezi üzerinde yapılan Osman Gazi Köprüsü’nün ve otoyolun tamamlanmasıyla İstanbul ile İzmir arasının 8,5 saatten 3 saat 15 dakikaya ineceğini söyledi.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ 26 AĞUSTOS’TA AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün 26 Ağustos’ta açılacağını, İstanbul’un 3. havalimanının yüzde 25’inin bittiğini, Marmaray’dan bugüne kadar 130 milyon kişinin geçtiğini ve bu yıl sonunda Arasya Tüneli’ni hizmete açacaklarını hatırlattı.

cb_erdogan_fetih (6)

ERDOĞAN, “FETİH MARŞI” ŞİİRİNİ OKUDU

Türkiye’nin konuşmasının sonunda İstanbul’un Fethi’nin 563. yıl dönümü törenindeki konuşmasını Arif Nihat Asya’nın “Fetih Marşı” şiirini okuyarak tamamladı:

“Delikanlım, işaret aldığın gün atandan / Yürüyeceksin… Millet yürüyecek arkandan. / Sana selam getirdim Ulubatlı Hasan’dan. / Yürü, hâlâ ne diye kendinle savaştasın? / Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, konuşmasının ardından Yanikapı Meydanı’ndaki programa Türk Yıldızları’nın gösterisi, Mehter Takımı’nın icra ettiği marşları ve Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularının yorumladığı İstanbul’un Fethi ile ilgili şiir dinletileri ile devam etti.

cb_erdogan_fetih (3)cb_erdogan_fetih (4)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ