logo

Erdoğan’dan Vergi ve Ceza Af Düzenlemesi ile Seçim Tarihi Açıklaması

Erdoğan’dan Vergi ve Ceza Af Düzenlemesi ile Seçim Tarihi Açıklaması

Kabine toplantısı sonrası açıklamasında 2 bin lirayı aşmayan borçlarının cezalarını af edileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim için 14 Mayıs’ı işaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde toplandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, vergi dairelerine, 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarını tahsilden vazgeçildiğini kaydetti.

VERGİ VE CEZALARA AF VE YAPILANDIRMA

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz. Yapacağımız düzenlemeyle, tüm bu borçları belirli bir oranla güncelleme ve taksitle ödeme imkânı getiriyoruz.” dedi.

31 ARALIK ÖNCESİ 2 BİN LİRAYI AŞMAYAN BORÇ VE CEZALARA AF

Borcu olan vatandaşlara müjde açıklayan Erdoğan,  “2 bin lirayı aşmayan icralık borçları tasfiye edecek ve takiplerini sonlandıracak bir düzenlemeyi zaten yapmıştık. Şimdi de aynı uygulamayı, vergi dairelerimize vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklarda 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımız için hayata geçiriyoruz. Bir defaya mahsus olmak üzere, vergi dairelerine olan ve 31 Aralık 2022 tarihinden önceye ait 2 bin lirayı aşmayan borçların cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.” Müjdesini verdi.

14 MAYIS 2023 PAZAR GÜNÜ SEÇİM İÇİN EN UYGUN TARİH

Seçim tarihi ile ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında “14 Mayıs 2023 Pazar gününün her bakımdan seçim için en uygun tarih olduğunu gördük. Ülkemizi bu tarihte seçime götürmek istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ