logo

Ertaş, ‘Şehitlerimize ve Gazilerimize Sahip Çıkmak Asli Görevimiz’

Ertaş, ‘Şehitlerimize ve Gazilerimize Sahip Çıkmak Asli Görevimiz’

Ataşehir Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı talimatı ile başlatılan ve gelenekselleşen Ramazan ayının ilk iftar programını Şehit aileleri ile gaziler ve aileleri onuruna düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kaymakamlığı Ramazan ayının ilk iftarında Şehit aileleri ve Gaziler ile ailelerini ağırladı. Kaymakam Ertaş: “Ramazan-ı Şerifinizin mübarek olmasını diliyorum. Bu ay boyunca tutacağınız oruçların, yapacağınız ibadetlerin Allah katında kabul olmasını niyaz ediyorum.”

ŞEHİTLERİMİZE VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ASLİ GÖREVİMİZDİR

İftar programında konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Siz Şehit yakınları ve Gazilerimiz, milletimizin kalbinde daima yaşayacak olan şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz. Aziz Şehitlerimize ve Gazilerimize sahip çıkmak, devlet ve millet olarak bizlerin asli görevimizdir. Şehitlerimiz, devletimizin manevi şahsında daima şükran ve minnetle anılacak, Gazilerimizin kahramanlıkları ise asla ve asla unutulmayacaktır.” Dedi.

Ataşehir Mimar Sinan Camii konferans salonunda Şehit aileleri ile gaziler ve aileleri onuruna verilen iftar yemeğine Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Emniyet Müdürü Mesut Aslan, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Vatan Partisi İlçe Başkanı Feyzullah Güneş, Saadet Partisi eski İlçe başkanı ve Belediye başkan adayı Adem Boz, İlçe Milli Eğitim Müdür Ertuğrul Bilican, Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, ilçe daire amirleri, mahalle muhtarları, Şehit aileleri ile Gazi ve gazi aileleri katıldı.

Ataşehir Mimar Sinan Cami’indeki iftar programı Kuranı Kerim tilavetinin ardından iftar vakti Ezan okunmasıyla oruçlar açıldı.

Daire amirlerinin aralarında olduğu protokol üyelerinin masalara dağılarak, onuruna iftar yemeği verilen Şehit aileleri ve Gaziler ile aileleri ile iç içe oturdular. Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, masaları dolaşarak gecenin konuklarını ziyaret etti ve sohbet edip, şikayetlerini ve isteklerini aldı.

İFTARI BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ, SOFRAMIZI ŞEREFLENDİRDİNİZ

Şehit aileleri ve gaziler ile aileleri onuruna düzenlenen iftar programında konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, davetlilerin Ramazan ayını kutlayarak; “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayında iftarı bizimle paylaştığınız, soframızı şereflendirdiğiniz için sizlere şükranlarımı sunuyor, Ramazan-ı Şerifinizi gönülden tebrik ediyorum.” Dedi.

TARİHİMİZ, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN KAHRAMANLIKLARININ TARİHİDİR

Tarihimizdeki şehit ve gazilerimizin kahramanlıklara dikkat çeken Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, “Şehit ve Gazilerimizin bizim için, ülkemiz için yaptıkları fedakârlığın, ödedikleri bedelin büyüklüğünü ifade etmeye kelimeler kâfi gelmez. Onlar sahurlarda, iftarlarda kandiller yansın, ezanlarımız susmasın, Şanlı Bayrağımız göklerden inmesin diye canlarını feda ettiler, yaralandılar, Gazi oldular. Şehitlerimiz bizim istikbalimizin, bu topraklardaki şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleridir. Bizim tarihimiz, Şehit ve Gazilerimizin kahramanlıklarının tarihidir.” Diye konuştu.

ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN, GÜÇ-KUVVET VERSİN

“Malazgirt’i Alparslan’dan, İstanbul’un fethini Ulubatlı Hasan’dan, Çanakkale’yi Seyit Onbaşı’dan, 15 Temmuz hain darbe girişimini Ömer Halis Demir’den ayrı düşünebilir miyiz?”, “Kurtuluş Savaşımızın her bir cephesi Şehit ve Gazilerimizin kahramanlık hikâyeleriyle bezeli değil midir?” soruları ile konuşmasını sürdüren Kaymakam Ertaş, “Bu durum bin yıl önce, yüz yıl önce nasılsa, bugün de öyledir. Bugün de askerimiz, polisimiz, köy korucularımız, tam bir seferberlik ruhuyla Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimiz ile Irak ve Suriye’de şer odaklarına karşı destanlar yazmaya devam ediyor. Allah hepsinden razı olsun, hepsine güç-kuvvet versin inşallah…” dedi.

KAYMAKAM ERTAŞ’IN KONUŞMASI: TIKLAYINIZ...

Usta şairlerimizden dizeler de aktaran Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Vatan; üzerinde yaşadığımız, geçmişin acı tatlı hatıraları ile övündüğümüz, geleceğe ümitle baktığımız bir toprak parçasıdır. Yüzlerce yıl yurt edinilen, üzerinde medeniyetler kurulan, uğrunda şehitler verilerek yaşanılan ,kanla yoğrulan ve kutsal saydığımız yerdir Vatan…

Ünlü şairimiz Mithat Cemal Kutay, bu gerçeği şöyle dile getirir:

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.”

“Demek ki uğrunda kan vermezsek, can vermezsek, gazi olmamışsak ancak bir toprak parçasıdır vatan.

Bu vatanı kimlere borçluyuz? Tabii ki şehitlerimize, gazilerimize..

Büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy da mısralarında şöyle der :

Kim bu cennet vatanın uğrunda olmaz ki feda,

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda,

Canı cananı, bütün varımı alsın da Hüda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda…”

“Dinimizde bir insanın, Peygamberlikten sonra ulaşabileceği en yüce mertebe şahadettir. Şehitler Rabbimizin misafiridirler.. Rabbim hepimize şehitlerimiz gibi dünya imtihanını hakkıyla vermeyi nasip etsin”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ