logo

FAZIL SARISOY ‘ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ’

FAZIL SARISOY ‘ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ’

Bir süredir devam eden olaylar ve yaşanan baskınlar sonunda nöbete başlayan Yeni Çamlıca sakinleri, uyuşturucuyla yoğun katılımlı mücadelelerini Muhtar Fazlı Sarısoy’un basın açıklaması ile sürdürdü.

Yoğun katılımlı bölge sakinlerinin ve muhtarlarının desteğiyle Yeni Çamlıca Mahallesi’nde güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasına Saadet Parti Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis üyeleri İsmail Levent, Saim Başkan ve Mükayil Bektaş, Ertuğrul Baysal’ın aralarında olduğu CHP Ataşehir İlçe yöneticileri, STK, dernek ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda bölge sakini katıldı.

Basın açıklaması, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan’ın da bizzat katıldığı yoğun güvenlik tedbirleri altında gerçekleşti. Bir grup bölge sakininin yürüyüş ısrarına rağmen, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan’ın açıklaması, muhtarlar ve bölge önde gelenlerinin iknası soncu yapılan basın açıklaması sonrasında kalabalık olaysız olarak dağıldı.

10 GÜNDÜR ONUR MÜCADELESİ VERİYORUZ

Onur mücadelesi olarak nitelediği, yaklaşık 10 gündür sürdürdükleri kamuoyunun dikkatini çekmek farkındalık yaratmak amaçlı madde bağımlılığına karşı mücadele nöbetlerini, yapacakları yürüyüş sonunda yapacakları açıklama ile basına bölgedeki  madde bağımlılığına karşı verilen mücadelelerini anlatmayı planladıklarını kaydeden Yeni Çamlıca Muhtarı Fazlı Sarısoy, kendisine destek veren muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve STK ile dernek yöneticilerinin katıldığı açıklamada emniyet mensuplarından gelen yürüyüşün iptali talebine güvenlik gerekçesiyle uyduklarını söyledi.

BÖLGENİN YÜZDE 30’U KULLANICI YADA SATICI

Yoğun güvenlik tedbirleri alınarak düzenlenen basın açıklamasında bölgenin yüzde 30’unun kullanıcı yada satıcı olara uyuşturucu madde ile ilişkisi olduğunu kaydeden Yeni Çamlıca Mahalle Muhtarı Fazlı Sarısoy, verdikler mücadele ile yetkililerin, kamuoyunun ve basının dikkatini çektiklerini, durumun ciddiyetini fark ettirdiklerini vurgulayarak, ilgilerden meclisle vakit kaybetmeden, olağanüstü durumun sağladığı olanaklardan Kanun Hükmünde  Kararname ile yapılacak düzenlemelerle madde kullanıcısı ve “torbacı” tabir edilen satıcıların cezalarının arttırılmasını istedi. Fazlı Sarısoy, maddeye ulaşımın kolaylığı ve cezaların hafifliğinin madde bağımlılığı ile mücadelede başarının önündeki en önemli engel olduğunun altını çizdi.

BAĞIMLILIK YAŞI 8 – 10’LARA İNDİ

Yeniçamlıca Mahalesi ve çevresinde uyuşturucu kullanma yaşının 8 – 10 yaşlara indiğini kaydeden Muhtar Fazlı Sarısoy, bir okul müdürünün; tespit ettiği öğrencileri üzülerek de olsa okuldan uzaklaştırmak zorunda kaldığını söylediğini vurgulayarak, “Neden? Çünkü bu maddelere kolay ve hemen ulaşılabiliyor. Bulması da, alması da kolay” diyerek her bütçeyle alınabilecek maddelere kolaca ulaşılabildiğine dikkat çekti.

BİZ DEVLETİMİZE GÜVENMEK ZORUNDAYIZ

Yeni Çamlıca mahalle sakinleri ile birlikte 10 gündür onur mücadelesi verdiklerini ifade eden Muhtar Fazlı Sarısoy, beraberinde Recep Ali Kantarcı, Hüseyin Uzun, Kadir Yılmaz ve Şahin Acar’ın aralarında olduğu komşu mahalle muhtarları ile yaptığı açıklamada devlet yetkililerinin kendilerinin yanında olduklarını belirterek; “Biz devletimize güvenmek zorundayız” dedi.

YETKİLİLER DÜŞÜNMELİ; İHMALLERİMİZ VAR MI?

10 gündür sürdürdükleri mücadelede siyasi söylem ve eyleme yer vermediklerinin altını çizen Sarısoy, siyasilerin, yetkililerin, belediyelerin Yeniçamlıca, Ferhatpaşa, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinde ihmallerinin olup olmadığını düşünmelerini isteyerek; yapacakları çalışmalarla bu mahallelerde sosyal ve kültürel alanların ve etkinliklerin artırılmaları talebinde bulundu.

YENİÇAMLICA’DA NELER OLUYOR?

Uyuşturucu satıcılarının polise şikayeti sonrası yaşanan baskın olayı ile başlayan Yeni Çamlıca’daki “Uyuşturucu Madde Satıcıları”na yönelik mücadele mahalle ve bölge sakinlerince 10 gün önce başlatılan uyuşturucu nöbeti ile tekrar gündeme oturdu.

Son olarak planlanan yürüyüş güvenlik gerekçesi ile gerçekleşemezken, planlandığı şekilde ve halkın yoğun katılımın gözlendiği muhtar Fazlı Sarısoy tarafından yapılan basın açıklaması ile sona erdi.

Ataşehir’de Yeni Çamlıca’nın da aralarında olduğu mahallelerde 200 – 300 polisin katılımıyla sabah erken saatlerde yapılan baskınlara, Özel Harekat Timleri ve Çevik Kuvvet ekiplerinin de desteğindeki helikopter destekli olarak uyuşturucu satıcılarına operasyonu düzenlenmiş, çeşitli gözaltılar gerçekleşmişti. Buna rağmen uyuşturucu madde satıcıları Yeniçamlıca ağırlıklı olarak Ataşehir’de faaliyetlerini sürdürüyorlar.

12 YAŞINDAKİ “NEHİR” ÇATIŞMADA HAYATINI KAYBETTİ

Ayrıca; Yeniçamlıca Mahallesi, Erdembey Sokak’ta birkaç ay önce yaşanan silahlı çatışmada 12 yaşındaki Nehir Aylanç başından yaralanmış, ambulansla Fatih Sultan Mehmet Hastanesi’ne kaldırılan  Nehir Aylanç yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Aynı çatışmada 50’li yaşlardaki Eyüp Akar ise bacağından yaralanmıştı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ