logo

Feshane 2. Çankırı Tanıtım Günleri’nde Siyasiler Ne Dediler?

Feshane 2. Çankırı Tanıtım Günleri’nde Siyasiler Ne Dediler?

siyasiler _ne dedi_idris_Filiz_mahmutİstanbul Feshane’de gerçekleşen 2. Çankırı Tanıtım Günleri’nde Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Av. İdris Şahin Çankırı için yapılanları anlattılar.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kalkınmada öncelikli 6. Bölgede yer alan Çankırı’ya 2500 kişini çalışacağı özel sektör yatırımının gerçekleştirildiği, sırada 50’ye yakın özel sektör girişimcisinin Çankırı’ya yatırım için sırada beklediğini söyleyen Ak Partili Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, mali durumu iyi olan bütün Çankırılıları yatırıma, başka yerlerde çalışanları da Çankır’da çalışmaya davet etti.

İstanbul’da yaşayan Çankırıların yerel yönetimlerde daha çok yer almalarını isteyen Ak Partili Çankırı Milletvekili Av. İdris Şahin, başta Vali Vahdettin Özcan olmak üzere İstanbul’daki Çankırı Tanıtım Günleri’nin gerçekleşmesinde payı olanlara ve Çankırıya desteği nedeni ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti.

“Çankırı ilimizin tanıtımı gecikmiş bir tanıtım” diyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise tanıtım günlerinin TV’lerde kamu spotu olarak duyurulmamasının etkinliğin tanıtımı için eksiklik olduğunu iddia etti.

Hüseyin Filiz “İstikrar Olsun Çankırı Büyüsün”

Kalkınmada öncelikli 6. Bölgede yer alınca 2500 kişini çalışacağı özel sektör yatırımının Çankırı’ya geldiğini vurgulayan Hüseyin Filiz, elliye yakın özel sektör yatırımının da sırada beklediğini söyledi. SSK pirimi ödenmede, çeşitli teşvik avantajlarının sağlandığı kalkınmada öncelikli 6. Bölgede yer alan Çankırı’ya yurt dışında, İstanbul’da yada başka yerde yaşayan, mali durumu iyi olan bütün Çankırılıları yatırıma çağıran Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, çalışmak için başka yerlere göç eden Çankırılıları da geri çağırarak Çankırı’da çalışmaya davet etti. Çankırı’nın İstikrar olsun Çankırı büyüsün dediğini vurgulayan Hüseyin Filiz, Çankırı’nın son seçimde bunun için %75 evet dediğini iddia etti.

Çankırı Ak Parti Milletvekili Av. İdris Şahin

“Ayağının tozu ile Çankırı’dan emir Karatekin’den gelerek sizler selam getirdim” diye konuşmasına başlayan Çankırı Ak Parti Milletvekili Av. İdris Şahin, İstanbul’da yaşayan Çankırıların yerel yönetimlerde daha çok yer almalarını istedi. İstanbul’daki Çankırı Tanıtım Günleri’nin gerçekleşmesinde önemli payı olan, İdris Şahin, “İstanbul’daki derneklerle ve STK’larla ilişkiler kuran Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a, Çankırı Vakfı Başkanı Sami Soydal’a ve Federasyona farklı bir renk veren; ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz’e, Yaran ocağının temsilcilerine, Çankırı’dan gelen bu işin mimarlarına Ankara’daki muhteşem organizasyondan sonra İstanbul’da ikinci organizasyonu gerçekleştirdikleri için alkış rica ediyorum. Bütün Anadolu’da olduğu gibi Çankırı’ya da ağabeylik yaptığınız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP‘nin Çankırılı İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Ak Parti İstanbul milletvekilleri Erol Kaya, Ünal Kacır ve Eyüp Belediye Başkanı kısa bir selamlama konuşması yaptılar.

CHP Mv. Mahmut Tanal “Çankırı İçin Gecikmiş Tanıtım”

İstanbul’daki Çankırı Tanıtım Günleri’nin gecikmiş bir tanıtım çalışması olduğunu ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; “Çankırı ilimizin tanıtımı gecikmiş bir tanıtım. Çankırı’nın turizminin gelişmesi için gerekli bir tanıtım. Bu tanıtımın diğer illere de yayılması lazım. Tüm Televizyon kanalarında da kamu spotu olarak yayınlanmalıdır. Çankırı Tanıtım günlerinin duyurusunun kamu spotu olarak yayınlanmaması büyük bir eksiklik. Bu güne kadar Çankırı’da hep iktidardan yana milletvekili çıktı ama yapılması gereken İstihdam yaratan yatırımlar yapılmadı. Fabrikalar yeteri adar açılmadı. En fazla göç veren illerin başında Çankırı gelmektedir. Bunların aşılması lazım. İstihdam yaratmaya yönelik yatırımların artırılması lazım. İşsizliğin bitirilmesi lazım” diyerek CHP iktidarında bütün bunları yapacaklarını iddia etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ