logo

GENÇ YETENEKLER MÜZİK YARIŞMASINDA HALK DESTEĞİ BEKLİYOR

GENÇ YETENEKLER MÜZİK YARIŞMASINDA HALK DESTEĞİ BEKLİYOR

“Genç Yetenekler Müzik Yarışması”nda Çankırı’yı temsilen eden 11 yaşındaki Ecem Karatatar ve Eylül Sanar  Çankırılılarla birlikte tüm müzikseverlerin desteğini bekliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul İstek Acıbadem İlköğretim Okulu öğrencisi Defne Erdem’in 5648 oy ile önde gittiği Genç Yetenekler Müzik Yarışması”nda 11 yaşındaki iki öğrenci Ecem Karatatar ve Eylül Sanar’da Çankırı’yı temsilen yarışmada yer alıyorlar.

Piyanosuyla seslendirdiği Frederic Chopin’a ait eserle öğretmeni Şener Pehlevan desteğiyle Çankırı Mehmetçik Ortaokulu adına yarışan 11 yaşındaki Ecem Karatatar’ın Çankırı’yı temsil ettiği “Genç Yetenekler Müzik Yarışması” BT Müzik ve Sahne Sanatları tarafından organize ediliyor.

OYLAMAYA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Çankırı Mehmetçik Ortaokulu Öğrencisi Ecem Karatatar katıldığı “Genç Yetenekler Müzik Yarışması”nda aynı okuldan Eylül Sanar’da  Çankırılılarla birlikte tüm müzikseverlerin desteğini bekliyor.

2016 yılında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen “Genç Yetenekler Müzik Yarışması” müzik eğitimine değer veren öğrenci ve aileleri buluşturmak, desteklemek cesaretlendirmek ve kültürler arası etkileşim ve dostluk köprülerini güçlendirmek amacıyla düzenleniyor.

Genç Yetenekler Müzik Yarışması, ülkemizin genç yeteneklerini keşfetmeyi, onlara yeteneklerini sergileme fırsatı vermeyi ve müzik eğitiminin önemini ön plana çıkarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, yarışma toplumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde, farklı öğrenme ihtiyaçları bulunan genç yetenekler için oluşturduğu “Özel Kategori” ile bu alanda farkındalık yaratmayı hedeflemektedir. Yarışma, genç müzisyenler ile onları finale taşıyacak halk ve jüriyi buluşturarak özgün bir etkileşim platformu olma özelliği taşıyor.

Direktörünün Dr. Benal Tanrısever Şimşek olduğu yarışmanın jüri üyeleri; Prof. Dr. Mehveş Emeç Birol, Mualla Çolak ve Abby Gerdts’den oluşuyor.

2017 Genç Yetenekler Müzik Yarışması’na, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye ve KKTC’de yaşayan veya Türkiye ile kültürel bağı olan diğer ülke vatandaşları katılabilir.

Yarışma kategori ve yaş grupları

Halk Oylaması (13 yaşa kadar)

Piyano ve Diğer Enstrümanlar/Vokal: Her türden vokal-şarkı veya diğer herhangi bir enstrüman ile katılım serbesttir.

Jüri Oylaması (14-18 yaş)

Piyano ve Diğer Enstrümanlar/Vokal: Her türden vokal-şarkı veya diğer herhangi bir enstrüman ile katılım serbesttir.

Özel Kategori (18 yaşına kadar)

Özel öğrenme ihtiyaçları olan genç yeteneklerin katılımına açıktır. Bu kategoride her türlü enstrüman veya vokal-şarkı ile yer almak mümkündür. Bu kategorideki katılımcılar halk oylamasıyla belirlenir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ