logo

Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Hava Hafta Boyu Sürecek

Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı Hava Hafta Boyu Sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurt genelinde hava etkili olacak gök gürültülü sağanak yağışlı hava yer yer hafta boyu sürecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

Hava sonu Pazar gününe kadar yurt genelinde etkili olması beklenen gök gürültülü sağanak yağışlı havanın özellikle Batı bölgelerimiz Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde etkisini gösterecek..

MARMARA BÖLGESİ, İSTANBUL GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞLI

Marmara bölgesinde hava parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile Çarşamba günü bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YURDUN GENELİ YAĞIŞLI

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Gaziantep, Kilis, Kütahya, Afyonkarahisar ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Gaziantep, Kilis, Kütahya, Afyonkarahisar ve Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karadeniz’in iç kesimleri, Isparta, Burdur, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Adana’nın kuzeyi, Ankara’nın kuzey kesimleri ile Haymana, Bala ve Gölbaşı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİK UYARILAR:

KUVVETLİ YAĞIŞ, DOLU VE SEL UYARISI
Yağışların Karadeniz’in iç kesimleri, Isparta, Burdur, Yozgat, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın batısı, Adana’nın kuzeyi, Ankara’nın kuzey kesimleri ile Haymana, Bala ve Gölbaşı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ