logo

Gürsel Tekin ‘Arsalar Neden Hızla Elden Çıkarılıyor?’

Gürsel Tekin ‘Arsalar Neden Hızla Elden Çıkarılıyor?’

Satacak bir şey kalmayınca kamu arazilerinin satıldığını iddia eden, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “AKP iktidarı, devasa bir ekonomik enkaz bırakarak çöküyor.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP iktidarı, devasa bir ekonomik enkaz bırakarak çöküyor. Bu süreçte, ‘Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış’ misali, elde satacak bir şey kalmayınca kamuya ait arazileri satmaya devam ediyor” dedi.

TEKİN “YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ ARSALAR NEDEN HIZLA ELDEN ÇIKARILIYOR?”

İktidara geldiği 2002 yılından bu yana Türkiye’nin en büyük şirketlerini, fabrikalarını, enerji üretim ve dağıtım tesislerini, otellerini ve limanlarını satarak milyonlarca dolarlık özelleştirme yapan AKP, iktidardan gideceğini anlayınca, yurdun dört bir yanında ne var ne yok satıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kamu arazi satış kararlarına sert tepki gösteren Tekin “Kamu arazilere yönelik özelleştirmelere hız verildiği görüyoruz. 20 yıllık iktidarları süresince satmaya fırsat bulamadıkları kamu değerlerini ‘elden çıkartmak için’ yurdun dört bir yanında ne var ne yok satıyorlar. Özellikle son iki yıldır kamu arazi satışlarında büyük artış gözlemlediğini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Milletvekili olarak TBMM Başkanlığı aracılığıyla kamu arazilerinin akıbetini sorduğumuz da ilgili Bakanlık, halk adına sorduğumuz sorulara maalesef yanıt vermiyor, verse bile içeriği asla sorulara yanıt olmayan, kısa ve anlamsızca yazılmış birkaç cümlelik ifadelerle geçiştiriyor. Bakanların, seçilmiş parlamentoya sorumluluğunun tamamen ortadan kalktığı bir süreçten geçiyoruz.” diye konuştu

CHP’li Tekin, Sözlerini Şu Şekilde Sürdürdü:

Milli servetimizin bu şekilde elden çıkarılışı hiç kuşkusuz Türkiye’nin temel sorunlarından biridir. Çünkü kamu arazileri, halka ait olan varlıklardır. Kanunlarımıza ve mahkeme kararlarına aykırı bir biçimde ve fütursuzca yapılan bu satışlar, ülkemize çok büyük zarar veriyor diyen Tekin, “Ne kadar kamu arazisi satılmış? Bu satışlardan ve kiralamalardan ne kadar gelir elde edilmiş? Satılan araziler için ihaleye çıkılmış mı? Satılan kamu arazilerinin imar durumu nedir? Satış öncesi imar planı değişikleri yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi kurumlar tarafından gerçekleşmiştir? Satılan ve kiraya verilen kamu arazileri arasında SİT alanı ve/veya yeşil alan var mıdır? Satılan ve/veya kiraya verilen kamu arazilerinin ne kadarı orman alanı içinde yer almaktadır? Askeri alan içinde yer alan kamu arazilerinden satış gerçekleştirilmiş midir? Elde edilen gelirler ne şekilde kullanılmıştır ya da değerlendirilmiştir? Milletvekili olarak halk adına denetim görevimizi yerine getirmek için bizde CİMER üzerinden bilgi edinme başvurusunda bulunmak zorunda kalıyoruz.

CİMER’i yasama faaliyetlerinin önüne koymak zorunda bırakanlar utansın diyen Tekin, koskoca ülkeyi babalarının çiftliği gibi yönetiyorlar. Şu bir gerçek ki, AKP iktidarı Türkiye için bir felaket olmuştur. Bu uygulamalarıyla ülkeye çok büyük zarar veriyorlar. Yüce Meclisi, yeniden millet iradesinin tecelli ettiği en meşru zemin olması için ne gerekiyorsa yapacağız.” Değerlendirmesinde bulundu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ