logo

Gürsel Tekin, ‘Aynı Hassasiyeti Türk Gençler İçin de bekliyoruz’

Gürsel Tekin, ‘Aynı Hassasiyeti Türk Gençler İçin de bekliyoruz’

İstanbul Fatih’te Filistinli öğrencilerle buluşan CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, öğrencilerin üniversite harç giderleri ve diğer sorunlarını dinledi.

Gürsel Tekin, “Filistinli Öğrencilere Destek Güzel! Aynı Hassasiyeti Türk Gençler İçin de bekliyoruz.”

Geçen hafta İstanbul Fatih’te gerçekleşen buluşmada, eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Filistin Öğrenci Birliği Başkanı ve Üyeleri ile bir araya gelmişti. Toplantıda, Türkiye’nin çeşitli illerinde okuyan ve savaş öncesinde ailelerinden aldıkları harçlıklarla geçimlerini sürdüren gençlerin ihtiyaçları ve talepleri dile getirilmişti. Bunlar arasında, Filistinli öğrencilerin üniversite harç giderleri ve diğer sorunları da yer aldı.

Gürsel Tekin, yaptığı açıklamada, ülkemizde üniversite eğitimi alan Filistinli öğrencilerin taleplerini kamuoyunun gündemine taşımamızdan sonra dün Resmi Gazete ’de yer alan karar, önemli bir adım olarak karşımıza çıktı. Türk üniversitelerde okuyan, ailesi Gazze’de bulunan Filistinli gençlerin ücretsiz eğitim alabilecek olmaları bizi fazlasıyla memnun etti. Ancak bu kararın, sadece bir grup öğrenci için değil, genel anlamda üniversite eğitimine erişimde yaşanan sorunlara odaklanan daha kapsayıcı bir politikanın parçası olması gerekirdi.” Diye konuştu.

Tekin, açıklamasında şu hususlara yer verdi:

“Geçen sene Üniversite kayıt yaptırmaya gitmesi gereken 40 binden fazla genç muhtarlıklara gitti! Neden biliyor musunuz? Kayıt dondurmak için fakirlik belgesine ihtiyaçları var da ondan. Ayrıca, geçen yıl ülkemizde 106 bin öğrenci üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptıramadı. Sadece Filistinlilerin değil kendi gençlerimizde eğitim alma noktasında benzer zorluklarla karşılaşıyor. Bunun bir beka meselesi olduğunu” vurguladı.

Tekin, “Savaş Filistinli gençleri vururken, ekonomik kriz de bizim gençlerimizi vuruyor. Gençlerimiz eğitim hayatlarını sürdürmekte zorlanıyor. Hayat pahalılığı, ailelerin gelirleri karşısında eğitim masraflarıyla başa çıkamamalarına sebep oluyor. Ülkemiz, gençlerine yaşatılan bu zorluklarla 21. Yüzyılda yaşanabilecek en büyük ayıpla karşı karşıya kalıyor. Bu durum gerçekten içler acısı.” şeklinde konuştu.

Tekin, Filistinli gençlerin taleplerine çözüm üretebilen bir politikanın varlığı, ümit verici olmakla birlikte, kendi ülkemizde üniversite kaydı yapamayan gençlerimiz için de benzer bir duyarlılığın ve çabanın gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Filistinli gençlerin haklı taleplerine çözüm getiren AKP iktidarına, kendi ülkelerinde üniversite kaydı yaptıramayan Türk gençleri için de benzer bir çaba göstermeleri çağrısında bulundu. Filistinli gençlere destek verilmesi konusunda iktidara çağrı yaparak, “Kendi gençleriniz için de aynı hassasiyeti göstermenizi bekliyoruz. Eğitim, herkes için temel bir haktır ve bu hakka erişimi sağlamak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Gençlerimizin geleceğini şekillendirmek, toplumumuzun geleceğini şekillendirmek anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ