logo

Gürsel Tekin, ‘Bu Bütçe Halkın Bütçesi Değil’

Gürsel Tekin, ‘Bu Bütçe Halkın Bütçesi Değil’

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’nin hazırladığı bütçenin, emeklinin, memurun, esnafın, işçinin yarasına derman olmasının mümkün olmadığını söyledi.

TBMM Genel Kuruluna sunulan 2021 yılı bütçesine tepki gösteren CHP’li Tekin, İktidarın hazırladığı bütçede faizcilere verilen paranın artacağını belirterek, “vergi yükünü tamamen yoksul kesimlerin sırtına bindiren, adaletsiz ve hesap vermeyen bir bütçe ile karşı karşıyayız. “İfadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’nin hazırladığı bu bütçenin, ne emeklinin, memurun, esnafın, işçinin yarasına derman olması mümkün değil. Ortalık yangın yerine dönmüş durumda bütçenin vatandaşa vereceği hiçbir şey yok.” dedi ve Tekin, şunları belirtti:

“Ülkemizde kapanan iş yerleri, enflasyon, zamlar, faizler, adaletsiz vergi dilimleri, döviz kurundaki artış ve işsizlik sürekli artmaktadır. Açlığın ve yoksulluğun ülkemizde adeta sıradanlaştığı koşullar yaşanmaktadır. Vatandaşın yaşam şartlarının zorlaştığı bu dönemde krizin bedeli emekçilerin sırtına yüklenmektedir. Oysa ki, pandemi ile artan işsizlik ve yoksulluğa karşı ‘vatandaşlarımızı ekonomik güvenceye alacak bir bütçe’ yapılmalıydı. 2021 yılı bütçesinde; tüm vatandaşların temel ihtiyaçlarını güvence altına alan, gelir adaletsizliğini azaltan, halk sağlığını önemseyen, işçiyi, esnafı, memuru, kadını, genci, yaşlıyı, çocuğu gözeten kısacası eşitlikçi ve adaletten yana bir bütçe yapılmalıydı. Hala bir şans var gelin 2021 bütçesini bir kez olsun “vatandaş” için yapalım” ifadelerini kullandı.

Tekin, bu haliyle 2021 bütçesi milletin bütçesi değil, bir avuç rantçının ve kendine yakın yeni zenginler yaratmasının bütçesidir. Bu bütçenin içinde geniş yoksul kitlelerin lehine ve geleceğine ilişkin hiçbir şey yoktur. Vergiler yine bildiğimiz vergiler, soygun yine bildiğimiz soygundur. Türkiye’de insanlar yoksulluğun bedelini salgın hastalıktan ölerek ödüyorsa orada adaletli bir bütçeden söz edilemez. Bu meseleye çare bulamayan hiçbir bütçeye de bütçe denilemez. Bu bütçenin ülkemize en ufak bir katkısı yoktur” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ