logo

Gürsel Tekin Kara Para Aklamada Yeni Yöntemi TBMM Gündemine Taşıdı

Gürsel Tekin Kara Para Aklamada Yeni Yöntemi TBMM Gündemine Taşıdı

CHP’li Gürsel Tekin gençlerin yoğun kullandığı sosyal medya kuruluşunun uluslararası suç örgütlerinin kara para aklama suçunun yeni bir yöntemi olduğunu açıkladı.

Gençlerin yoğun kullandığı bir sosyal medya kuruluşunun uluslararası suç örgütlerinin kara para aklama suçunun yeni bir yöntemi olduğunu iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kara para aklamada ortaya çıkarılan yeni yöntemi TBMM gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Özellikle gençlerin yoğun kullandığı bir sosyal medya kuruluşunun uluslararası suç örgütlerinin kara para aklama suçunun yeni bir yöntemi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Tekin, ” Para aklama suçunun yeni bir yöntemi ile karşı karşıyayız. Bir sosyal medya kuruluşunun uluslararası suç örgütlerinin kara para aklama aracı haline dönüşmesine TBMM’nin kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum. Gençlerimizi korumak adına Meclisin ve İlgili kurumlanın gerekli önlemleri ivedilikle alacağını umut ediyorum” dedi.

Sosyal medya yöntemi ile toplanan bağışları kripto paraya evirildiğini, ekonomik çıkar amaçlı suç örgütlerine ait banka hesaplarına ve/veya kripto para cüzdanlarına gönderildiğini iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, önergesinde, konomik çıkar amaçlı suç örgütleri ile başka suç örgütlerinin bu yolla milyonlarca dolar değerinde suç geliri akladığı, yayıncı şahısların da yüksek düzeyde suç geliri temin ettiğinin altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Lütfi Elvantarafından yazılı olarak yanıtlanması amacı ile verdiği yazılı önergede; sosyal medyada başlatılan akıma da dikkat çekerek, “Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından suç geliri temin eden ve para aklayan yayıncılar ile ekonomik çıkar amaçlı suç örgütlerine karşı gereken adli ve idari süreç başlatılmış mıdır?” diye sordu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ