logo

Gürsel Tekin, ‘Ülkenin Yarısı Borç İçinde Yaşıyor’

Gürsel Tekin, ‘Ülkenin Yarısı Borç İçinde Yaşıyor’

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ziyaret ettiği Tozkoparan mahalle muhtarlığındaki icra tebligatlarını göstererek, “Ülkenin yarısı borç içinde yaşıyor” dedi.

Acı gerçeği Gürsel Tekin açıkladı: İcra tebligatlarında patlama yaşanıyor!

“ÜLKENİN YARISI BORÇ İÇİNDE YAŞIYOR

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, önceki gün ziyaret ettiği Tozkoparan mahalle muhtarlığındaki icra tebligatlarını göstererek, “İşte toplumun, işte milletimizin hali bu. Tozkoparan muhtarlığında durum ne ise, Caddebostan muhtarlığında da durum aynı. Yoksulluk gün geçtikçe artıyor. Vatandaşın borcu gırtlağa dayandı. Ülkenin yarısı borç içinde yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Tozkopan Mahalle Muhtarı ziyaret eden CHP 27.Dönem Milletvekili Gürse Tekin, muhtarlara bırakılan yüzlerce tebligatın artık, dolaplara ve masaların üstüne sığmadığına dikkat çekerek,” Adliyede biriken bu dosyalar muhtarlıklar vasıtasıyla insanlarımıza ulaştırılmaya çalışılıyor. İktidarın keyfi ve plansız ekonomi politikaları Türkiye’yi derin bir toplumsal buhrana sürüklemiş durumda. Eskiden vatandaşlar muhtara ikametgâh ilmühaberi almaya giderdi şimdi icra tebligatlarını almaya gidiyor” dedi. Bu acı tablonun sorumlusu AKP iktidarıdır diyen Tekin, “tek bir mahalledeki bu görüntü, Türkiye’de yaşanan acı tablonun bir örneği olduğunun, altını çizdi.

Tekin, Tozkoparan Mahallesi muhtarlarının masasında biriken tebligatların üzüntü verici boyutta olduğunu vurguladı ve şunları aktardı:

Türkiye’de yaklaşık 35 milyon insanımız borçlu. İcra dairelerinde 24 milyonu aşkın icra dosyası var. Muhtarların görevi olmamasına rağmen sanki icra memuru gibi vatandaşlara dağıtmaya çalışıyor. 2002 yılında sadece 8 milyon icra dosyası olduğunu hatırlatan Tekin, “24 milyon dosya 3 kat artış demek. Burası muhtarlık değil sanki icra dairesi gibi. Elimde tuttuklarım ve masanın üstünde bekleyenler gibi diğer odalar da icra tebligatlarıyla dolu. İşte ülkemizde vatandaşımızın geldiği hal budur. Hayaldi gerçek oldu, AKP herkesi icra dairesine düşüren parti oldu.” Diye konuştu.

Ülkenin her köşesinde durum aynı. Muhtarlıklara her gün icra tebligatları yağıyor. Sadece İstanbul’da 1 milyondan fazla kişi büyük oranda gerekçesi icra takibi nedeniyle sandığa gidemiyor. Halkın sorunlarını görmezden gelen iktidar mensupları sadece mahalle muhtarlarımızı ziyaret etse, vatandaşın nasıl büyük bir borç yükü altında olduğunu görür. Muhtarlarımız icra tebligatlarını dağıtmaktan yoruldu” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ