logo

Gürsel Tekin’den Berfo Ana’nın Oğluna Taziye Ziyareti

Gürsel Tekin’den Berfo Ana’nın Oğluna Taziye Ziyareti

Kayıp oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını ve Kenan Evren’in mahkumiyetini göremeden, 105 yaşında vefat eden, Berfo Ana’nın oğluna Gürsel Tekin’den taziye ziyareti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumartesi anneleri olarak bilinen kayıp ailelerin sembol ismi haline gelen, “son arzum” dediği; kayıp oğlu Cemil Kırbayır’ın mezarını göremeden 105 yaşında, sabaha karşı 05:00’da evinde vefat eden, Berfo Ana’nın oğlu Mikail Kırbayır, taziyeleri Kars ve Yöresi Kültür, Dayanışma Derneği (KAR_DER)’nin İçerenköy’deki merkezinde kabul etti.

Cumhuriyet halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kars ve Yöresi Kültür, Dayanışma Derneği’nin İçerenköy’deki merkezinde, KAR_DER Başkanı Orhan Çerkez’in eşliğinde taziyeleri kabul eden Berfo Ana’nın oğlu Mikail Kırbayır’ı ziyaret ederek baş sağlığı diledi.

KAR_DER’in İçerenköy’deki merkezinde taziyeleri kabul eden Berfo Ana’nın oğlu Mikail Kırbayır’ı, haber yayına hazırlanana kadar Tekin’in dışında; CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Metin İnce, Yüksel Tekin, Tarkan Akan Buztaş, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek,CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Gülüşan Yurtseven ile yöneticiler Gülperi Çil, Sevgi Uluğ ve çok sayıda yakını ile vatandaş taziye ziyaretinde bulunarak, baş sağlığı diledi.

KAR-DER’in merkezinde Mikail Kırbayır’ın taziyelerini kabulüne eşlik eden Başkan Orhan Çerkez; “Berfo Anaya Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarının ve sevenlerin başı sağ olsun. Yarın defnedilmek üzere Ardahan’a götürülecek.”dedi.

*En Büyük Arzusu, Cemil’in Katillerinin Yargılanmasıydı

KAR-DER’in merkezinde taziyelerini kabul Mikail Kırbayır Ataşehirweb.com’a yaptığı açıklamada; “ Berfo Ana’yı Kaybettik, Başımız sağ olsun. Çünkü hepimizin yol arkadaşı idi, Berfo Ana. Hepimizin dava arkadaşı idi. Adalet yolunda, adaleti arama mücadelesini verirken benim yoldaşım idi. Benim arkadaşımdı. Ama ne hazin ki ilerleyen yaşına rağmen, takati tükenmiş dizlerine rağmen, aradığı adalet ile bir türlü yüzleşemedi. Bir türlü kucaklaşamadı. Bir türlü hesaplaşamadı adalet önünde. Hesaplaşması mahşere kaldı. En büyük arzusu, Cemil’in katillerinin yargılanması, onların adalet önüne çıkması idi. Onun katilleri ile yüz yüze gelmeyi çok arzuluyordu. Bu arzusu yarım kaldı. Mahşere kaldı. Bize acı veren budur. Bu çok zor bir şey değildi devlet için. Ben hukuk devletiyim diyen devlet vatandaşının bu talebini yerine getirebilirdi. Bir ülke düşünün ki; bir yeri kendisine mekan tutuyor, birden insanlar davalı, devletin davalı vatandaşları sıfatı ile çığlıklarını arza yükseltiyorlar. Çığlıkları sınırların dışına çıktı Cumartesi Anneleri’nin. Buna rağmen devlet hantal. Görevlilere hoş görü ile baktılar. Himaye ettiler, korudular onları. Bunun nedeni de; 12 Eylül faşizmi, 12 eylül zihniyeti kabul görmüştür. Onun görevlendirdiği katiller üstleri tarafından hoş görü ile karşılanarak himaye edilmiş, saklanmıştır. Berfo Analarda hesabını mahşere bırakmıştır. Yarın 11.00’de Karacahmet’ten kalkıp Ardahan’a götüreceğiz.”diye konuştu.

*Berfo Ana Hepimiz İçin Mücadele Ediyordu

“Yüreği yanan annelerin sembolü olmuştu Berfo Ana. O hepimiz için mücadele veriyordu.”diye söze başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “Cemil Kırbayır aynı zamanda bizim abimizdi. Yakın dostumuzdu. Berfo Ana’nın sadece bir tek arzusu vardı; ölmeden önce oğlunun kemiklerini görmek. Milletvekili olarak onu yapamadığımız için utanç içerisinde olduğumu ifade etmek istiyorum.”dedi.

“Böyle bir devlet anlayışı olmamalı.”diyen Tekin, Amerikalı turistin katili ya da katillerinin yakalanması için yapılan çalışmalara dikkat çekerek;”Bizim neyimiz eksik acaba?”diye sordu.

“Berfo Ana’nın Hasan Ocak’ların ya da binlerce Cumartesi Anneleri’nin devletten talebi; kaybettikleri çocuklarının, yakınlarının akıbetini öğrenmek istiyordu.”diye düşüncelerini ifade eden Gürsel Tekin; “Bunları yapamadığımız için çok üzgünüm. Ne yazık ki Berfo Ana’yı da bu gün kaybettik.”dedi.

“Bu devlet onun çocuğunu aldı ama kemiğini veremedi.”diyerek kayıpların durumuna dikkat çeken Tekin; Milletvekili olarak bu durumdan utanç duyuduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “Bedenini aldı ama kemiklerini veremedi devlet. Cemil Kırbayır’ın canlı bedenini değil, cansız bedenini bile teslim edemediği için borcu var Berfo Ana’ya. Sadece Berfo Ana değil; binlerce Berfo Ana ver faili meçhul cinayetlerde çocuklarını kaybeden. Gözaltında çocuklarını kaybetmiş annelerin hepsinin sembolü olmuştur Berfo Ana.”

“Cumhuriyet halk Partisi olarak bütün faili meçhul cinayetlerin soruşturulması konusunda vermiş olduğumuz teklifler reddedildi. Sembolik olarak bir komisyon oluşturuldu. Komisyonda bir sonuç almamız da mümkün değil. Sadece kendimizi oyalıyoruz. Ama mücadelemiz devam edecektir Cumhuriyet Halk Partisi olarak.
Bu ne zaman sonuçlanır bilemiyorum. Binlerce faili meçhul cinayet var. Gözaltında kaybolan insanların aileleri ile mücadeleye devam edeceğiz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ