logo

Habire Yahşi İngilizce Öğretmen ve Öğrencilerinden eTwinning Projesi

Habire Yahşi İngilizce Öğretmen ve Öğrencilerinden eTwinning Projesi

“Green At School Green In The World” eTwinning Projesi ile öğrenciler İngilizce dil becerilerini artırarak farklı dijital platformlarda çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Green At School Green In The WorldeTwinning Projesi ile amaç, İngilizce aracılığıyla Web 2.0 araçlarını kullanarak yeşil dünya ve çevre sorunlarına farkındalık yaratmak ve çevre bilincini arttırmak.

“GREEN AT SCHOOL GREEN IN THE WORLD” eTwinning Projesi

Ataşehir ilçesi Habire Yahşi Anadolu Lisesi İngilizce öğretmenlerinden Doğa Ergin Demir’in kurucu olarak başlattığı ve İspanya’da bulunan IES Cuenca del Nalón Lisesi öğretmenleri Nuria María BlancoMacías ve Miryam Ortega ile Haydarpaşa Anadolu Lisesi’nden İngilizce Öğretmeni Ayben Çakır ve 67 öğrenci ile birlikte yürüttüğü “Green At School Green In The World” eTwinning Projesi ile öğrenciler İngilizce dil becerilerini artırarak farklı dijital platformlarda çeşitli etkinlikler düzenliyor. Proje İngilizce dil etkinliklerini başarılı bir şekilde devam ettiriyor. 

“Green At School Green In The World” eTwinning Projesi ile amaç, İngilizce aracılığıyla Web 2.0 araçlarını kullanarak yeşil dünya ve çevre sorunlarına farkındalık yaratmak ve çevre bilincini arttırmaya yönelik etkinlikler düzenlemek. Savunulan düşünce, en etkili öğrenmenin, okulların çevrelerine, bitkilere ve ağaçlara önem vermesiyle gerçekleşeceğidir. Öğrenciler bu proje sayesinde birçok yabancı dil becerisini uygulama fırsatı bulmakta ve Web 2.0 araçlarını kullanarak çevre, doğa ve ekoloji bilincinin nasıl artırılacağını göstermektedir.

“Green At School Green In The World” Etwinning Projesi ile öğrencilerin ortak yürüttüğü bir takım faaliyetler gerçekleştirildi.

Bunların arasında kahoot uygulamasıyla çevre ve doğa ile ilgili sorular hazırlanıp “online meeting” platformunda bir quiz show, doğal güzellikler ve doğal afetlerle ilgili görsellerin ve İngilizce yorumların olduğu Padlet linki etkinliği, Canva’da doğa ve çevre bilincine yönelik şiir yazma etkinliği ve yine doğa ve çevre ile ilgili ortak ürün olan “Madmagz” platform dijital dergi hazırlama etkinliği yürütülüyor.

Habire Yahşi Anadolu Lisesi şu ana kadar Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş en büyük oul ağı olan eTwinning platformunda 2021-2022 yılı boyunca yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucu Brüksel’de bulunan Merkezi Destek Servisi (Central Support Service-CSS) tarafından eTwinning Okul Etiketi Ödülüne layık görüldü.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ