logo

Haftasonu Yapılacak CHP Kurultayında Genel Başkan Seçilecek

Haftasonu Yapılacak CHP Kurultayında Genel Başkan Seçilecek

Genel Başkan seçiminin yapılacağı CHP 38. Olağan Kurultayı, “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı” sloganıyla hafta sonunda gerçekleştirilecek.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP Parti Meclisi kararıyla 4-5 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri saat 10.00’da gerçekleştirilecek CHP 38. Olağan Kurultayı için Ankara Spor Salonu belirlendi.

GENEL BAŞKAN SEÇİMİ CUMARTESİ

4-5 Kasım tarihinde yapılacak CHP’nin kurultayında, ilk gün genel başkan seçimi, ikinci gün ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. CHP’de genel başkanlığa aday olabilmek için delegelerin yüzde 5’inin imzası gerekiyor. Genel Başkanlık yarışı adaylık teklifi içeren delege imzalı dilekçelerin divan kuruluna verildikten sonra kesinleşecek adaylar arsında yaşanacak.

PAZAR GÜNÜ 60 ÜYELİ PM VE YDK ÜYELERİ SEÇİLECEK

 CHP 38. Olağan Kurultayının ilk gününde genel başkanlık, Pazar günü ise 60 üyeli Parti Meclisi (PM) ve 15 üyeli Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için seçim yapılacak.

DEĞİŞİM TARTIŞMALARIYLA ÖNE ÇIKAN KURULTAY

14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinde sonrası tartışılmaya başlayan değişim sloganı ile öne çıkan CHP Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile “değişimci” grubun adayı Grup Başkanı Özgür Özel arasında geçmesi bekleniyor

CHP KURULTAYLARINDAKİ SEÇİMLER AÇIK FARKLA SONUÇLANDI

Kurultayın havası, genel başkanların açık farkla seçildiği eski CHP kurultaylarından çok, 1990’ların başında Deniz Baykal ile Erdal İnönü arasında genel başkanlık yarışlarının az farkla sonuçlandığı Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) kurultaylarına benzetiliyor.

İKİ TARAF İÇİN ÇOK YAKIN GEÇEN GENEL BAŞKANLIK YARIŞI

Kurultay heyecanı yaşanan CHP kulislerinde yaygın görüş, “Genel Merkez” ve “Değişim” grupları arasında çok yakın geçen genel başkanlık ve Parti Meclisi (PM) yarışındaki sonucu, “her iki tarafa da imza desteği vererek rengini belli etmeyen” 150-200 dolayındaki delegenin belirleyeceği yönünde.

5 İSİM CHP GENEL BAŞKAN ADAYLLIKLARINI AÇIKLADI

CHP Genel Başkanlığı için beş isim adaylığını açıkladı. Delegelerin imzası ile adaylaşmanın mümkün olduğu kurultayda yeterli delege imzasını alarak aday gösterilecek olan isimler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile değişim grubu temsilcisi Özgür Özel.

ADAYLIK İÇİN KURULTAY DELEGESİNİN YÜZDE 5’İNİN İMZASI GEREKLİ

Önceki dönem PM üyesi ve akademisyen Prof. Dr. Örsan Kunter Öymen ile eski milletvekili İlhan Cihaner ve şair-yazar Ünal Karahasan da aday olacaklarını açıkladı. CHP’de genel başkan adayı olabilmek için yeterli kurultay delegesi imzasını toplaması gerekiyor.

CHP tüzüğü gereği, 1367 kayıtlı CHP delegesinin yüzde 5’i olan 69 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterilmek mümkün oluyor.

Genel Başkan seçilmek için ise delege sayısının salt çoğunluğu olan en az 684 delegenin oyunu almak gerekiyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ