logo

Haftayla Batı Bölgelerden Başlayan Yağışlı Hava Yurdu Etkiliyor  

Haftayla Batı Bölgelerden Başlayan Yağışlı Hava Yurdu Etkiliyor  

Son değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağış bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yeni hafta ile birlikte yurt genelinde batı ve güney bölgelerimiz ağırlıklı, önemli bir kesimde sağanak, yer yer kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ’DEN TURUNCU VE SARI KOD UYARI

Meteoroloji, 5 Aralık Salı günü için; Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Malatya K.Maraş, Tunceli, Şanlıurfa ve Kilis’in aralarında olduğu 9 il için sarı kodlu uyarı verdi.

6 Aralık günü için 5 il için Turuncu Kod uyarı veren Meteoroloji turuncu kodlu 5 ilin de aralarında olduğu 24 il için sarı kod uyarı yaptı.

YURT GENELİ METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölge geneli (Erzincan, Van ve Iğdır dışında) ve Hatay çevreleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın doğusunda yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

MARMARA BÖLGESİNDE HAVA

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) güneybatısı ile zamanla bölge genelinin yağmur ve sağanak, batısının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğusunda bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Hava sıcaklığının güney ve doğu kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Genellikle yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu bölge geneli (Erzincan, Van ve Iğdır dışında) ve Hatay çevreleri ile Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın doğusunda yer yer kuvvetli, Muş, Bingöl, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ