logo

Hakkı Altınkaynak ‘CHP Örgütü Seçime Hazırdır’

Hakkı Altınkaynak ‘CHP Örgütü Seçime Hazırdır’

Atasehir_chp_hakki_altinkaynak7 Haziran 2015’e 5 ay kala örgüt istifaları için son gün olan 25 Aralık’ta seçim takvimi başlayan CHP’de Hakkı Altınkaynak Ataşehir ve parti gündemini değerlendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile 25 Aralık olarak belirlenen örgüt yönetiminde görevlilerden aday olmak isteyenlerin istifa süresinin sona ermesi ile başlayan 2015 genel seçim sürecini konuştuk.

İstifa ederek milletvekilliğine adaylık yerine 3 yıllık birikimi ile Ataşehir örgütünde kalarak partisine daha yararlı olacağına inandığını söyleyen CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Recep Kenan aracılığı ile itvhaber.com haber sitesine 2015 genel seçim sürecini değerlendirdi.

Karayalçın Listeyi Kılıçdaroğlu’na Çarşamba Günü Sunacak

Tarihinde yapılırsa 7 Haziran 2015’e 5 ay kaldı. 25 Aralık tarihi doğal bir takvimdir. Seçimlere 2 ay kala örgütte görev alanların adapte olmaları süreç alır.

Ancak şu eksiklik var; aday seçiminin hangi yöntemle yapılacağı konusunda arkadaşlarımızın kafa yorduğunu gördük. Kararlı olan arkadaşlarımız hangi sistemle seçim yapılacağına bakmadan istifalarını 25 Aralık’ta verdiler.

12 İlçe Başkanı, Salıcı ve 10 İl Yöneticisi Aday

İstanbul’da yeni il başkanımız Murat Karayalçın’ın katıldığı törende 12 ilçe başkanımız istifa etti. İl Başkanımız Oğuz Kaan Salıcı ile birlikte 10’a yakın da İstanbul il yöneticisi arkadaşımız istifa etti.

İl Başkanımız Murat Karayalçın’ın ilçe başkanlarından istediği listenin kendisine ulaşması sonrasında bu hafta içerisinde yeni il yönetimimiz belirlenmiş olacaktır. İl Başkanımız Murat Karayalçın belirlenen bu listeyi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Çarşamba günü sunacağını belirtti.

Çarşamba günü MYK toplantısı sırasında Genel Başkana sunulan listenin onaylanması ile İstanbul İl Yönetimi Kesinleşecek.

Sayın Karayalçın oldukça deneyimli ve sosyal demokrasinin söylemlerini, kimliğini en iyi anlatan; Genel Başkanlık, Başbakanlık yapmış, mütevazi kişiliği ve belediyecikte marka olmuş bir isimdir. Ankara’da Batıkent’i, Dikmen Vadisi’ni, Ankara Metrosunu yapan başkan Karayalçın. Ankara’da ve Türkiye’de belediyeciliğin en iyi uygulayıcılarından biri olarak İstanbul’a geldi.

İstanbul’u Yönetmek Kolay Değil

İstanbul 15 milyon nüfusu ile Avrupa’nın bir çok ülkesinden büyük bir kent. İstanbul’u yönetmek kolay değil. Karayalçın gibi herkesin saygı duyduğu bir başkanla bu seçim sürecini daha verimli yürüteceğimize inanıyorum. Bu İstanbul’a verilen bir önemdir.

İstifa eden arkadaşlarımızın yerine örgüt tarafından belirlenen yeni isimlerden oluşan bir yönetim Genel Başkan’ın da onayı ile göreve başlayacaktır.

İstanbul’da Eğilim Yoklamasıyla Fermuar Sistemi

Aday seçimlerinde kullanılacak yöntem henüz netleşmedi. İstanbul’da eğilim yoklaması ile birlikte merkez tarafından belirlenen listenin fermuar sistemi uygulaması ile belirlenmesi bekleniyor adayların. Bir örgütün eğilim yoklaması ile belirlenen, bir de Genel Merkez tarafından belirlenen isim aday olarak belirlenecek. Örgütümüzün de iradesinin yansıyabileceği bir aday belirleme sistemi.

Biz Ataşehir örgütü olarak aldığımız kararlarda örgütün iradesinin dikkate alındığı ön seçim ile belirlenecek adaylarla girilecek seçimlerde oluşacak rüzgarla önemli bir çıkış yakalayacağımıza inancımızı belirttik. Sonuçta Cumhuriyet Halk Partisi kuralları belli olan tüzükle yönetilen bir partidir.

Murat Karayalçın’la İstanbul’da Rüzgar Estireceğiz

Genel Merkezimizin yetkileri, kendi sorumlulukları ve bilgileri ışığında bu kararı almıştır. Bizler bunu hepimizin ortak kararı olarak benimsememiz gerekir. Ama bizler ön seçimle belirlenecek yöntemle daha iyi sonuç alacağımıza inancımız vardı. Biz patinin organlarıyız. Genel Merkezin aldığı kararları uygulamak için görevdeyiz. Murat Karayalçın ile beraber İstanbul’da bu rüzgarı estireceğimize inacımız vardır. Ataşehir’de biz kendimize güveniyoruz. CHP örgütü deneyimlidir. Türkiye genelinde iyi bir sonuç almak için çalışacağız.

Türkiye’nin Gidişatı İyi Değil

Türkiye’nin gidişatı iyi değil. Türkiye tek adam ile otoriter yöne gidiyor. Yasalar kağıt üzerinde, antidemokratik uygulamalar var. Bu uygulamalar huzursuzluk yaratıyor. Biz ülkemizde demokrasinin kökleşmesini, herkesin adalet duygusunu hissetmesini istiyoruz. Adaletin olmadığı ülkede hakkaniyet, adil paylaşım, huzur olamaz. Demokrasinin erdemlerine sahip çıkılması gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye Genelinde 550 Milletvekilinin %15  Kontenjan

MYK ya da PM isterse Türkiye genelinde 550 milletvekilinin %15’ini Genel Merkez kontenjanı oalrak kullanabileceği yönünde bir karar alındı. Henüz bu karar bizim elimize geçmedi. Bunu nerede, nasıl kullanılacağı daha sonra belirlenecektir. Bir bölgede tek yöntem kullanılır. Ön seçimse ya da Merkez yoklaması.

CHP Örgütü Her An Seçime Hazırdır

Bir örgüt ordu gibidir. Her an göreve hazırdır. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütü her an seçime hazırdır. Ataşehir örgütü olarak “yarın saba seçime gidiyoruz” deseler; Ataşehir örgütümüzü ayağa kaldırırız. Sabah sandık başlarında görev alırlar. Ataşehir ve CHP örgütü dinamik, heyecanlı, kararlı ve iktidara susamıştır.

Örgütümüzün Başarısını Onurla Temsil Etmeye Çalışıyorum

Ben ilçe başkanı olarak görevim başında kalmayı tercih ettim. 3 senelik deneyimimle bu seçimde Ataşehir’de olmamın daha doğru olacağını düşündüm. 2 önemli seçim yaptık Ataşehir’de. Eğilim yoklamasını yaptık. Yerel seçimde Belediyemizi partimize kazandırdık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 1.partiydik Ataşehir’de. Bunlar örgütümüzün başarısıdır. Ben ilçe başkanı, örgüt başkanı olarak Ataşehir’de örgütümüzün başarısını onurla temsil etmeye çalışıyorum. Başarı örgütümüzündür. Belediye başkanımız da bizimle beraberdir. Aynı dili kullanıyoruz. Aynı düşünceyi kullanıyoruz. Halka dokunmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu partimizin çıtasını daha da yükseğe çıkartıyor. Türkiye genelinde de bunu yapmamız lazım. İstanbul’a Karayalçın’ın gelişi ile olumlu bir rüzgar esti.

Biz Kendimize, Örgütümüze İnanıyoruz; Halkımıza Güveniyoruz

Bu rüzgar Genel Merkezden eserse Türkiye’yi etkileyecektir. Çünkü önce bizim birbirimize inanmamız lazım. Sokrates diyor ya; “Önce sen kendine inan. Sonra halk sana inansın. Sonra da Atina sana inansın.” Biz kendimize inanıyoruz. Ataşehir örgütümüze inanıyoruz. Halkımıza da güveniyoruz.

Herkes Geldiği Gibi Gitmelidir

Umutsuz olmaya gerek yok. CHP umudu simgeleyen partidir. Bu ülke CHP ile öyle zor şartlar altından çıkmıştır, üstesinden gelmiştir. Biz ülkemizde demokrasinin kökleşmesini isteyen bir anlayışın temsilcileriyiz. Herkes geldiği gibi gitmelidir. Demokratik yollarla gelenleri demokratik yöntemlerle göndermek bizim görevimizdir. Bütün dostlarımın Ataşehir halkımızın yeni yılını kutluyorum.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ