logo

HAYDARPAŞA GARI’NDAN YAZALAR VE KİTAPLARA YOLCULUK

HAYDARPAŞA GARI’NDAN YAZALAR VE KİTAPLARA YOLCULUK

kadikoy_kitap_gunleri (0)Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği, vagonlarda kitap okunabilen 8. Kadıköy Kitap Günleri’nde yazarlarla ve kitaplara yolculuk başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Tarihi Haydarpaşa Garı’ndaki 3 yola kurulan ve garda bulunan vagonlarda kitap okunabilen 8. Kadıköy Kitap Günleri’nde yazarlar kitaplarını imzalarken okurlarla sohbet ediyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu başkanlığındaki Kadıköy Belediyesi’nin, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile birlikte Haydarpaşa Garı’nda düzenlediği 8.Kitap Günleri’nin açılışı törenine; Yazar Selim İleri, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, Prof Dr. İlber Ortaylı’nın yanısıra, yayıncı, yazar ve kitapseverler katıldı.

Kadıköy’de Tarihi Haydarpaşa Garı’nda gerçekleştirilen; 112 yayınevi, 8 sivil toplum kuruluşunun katıldığı 53 söyleşi, 600’e yakın imza ve atölye etkinliğinin yer aldığı 8. Kadıköy Kitap Günleri 5 Haziran akşamına kadar kitapseverlerin ziyaretine açık olacak.

TARİHLE EDEBİYATI BULUŞTURDUK

Açılış konuşmasında Tarihi Haydarpaşa Garı’nda böyle bir etkinliğin yapılmasının ayrı bir güzelliği ve değeri olduğunu dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Tarihi ve kültürel bir miras olan Haydarpaşa Garı ile edebiyatı buluşturmaktan son derece mutluyuz. Haydarpaşa’yı daha iyi anlatabilmek için Kitap Günleri’ni burada yapmayı tercih ettik. Tarihle edebiyatı buluşturduk. Buraya gelen kitapseverlerle Haydarpaşa tarihini tekrar yaşayacağız. Kitap günlerinin geleceğe açılan bir kapı olarak o trenlerin buradan tekrar hareket etmesini Haydarpaşa Garını tekrar canlandıracağı düşüncesindeyim. Sadece Kadıköylüleri değil, tüm İstanbulluları bu tarihi alanda ağırlamaktan onları kitapla ve usta yazarlarla buluşturmaktan onur ve gurur duyacağız ” diye konuştu.

“İNSANLARI BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE GÖRMEK İSTİYORUM

8.Kitap Günleri’nin onur konuğu Yazar Selim İleri de “Vasiyetim” dediği konuşmasında, “Burada sizlerle birlikte olmak beni yıllar öncesine çok eskilere götürüyor. Artık yolun sonundayım. Önümde tasarılar, hayaller yok. Buna gülümsediğim de oluyor. Yeryüzü insanlarını uçsuz bucaksız barış ve kardeşlik içinde görmek istiyorum” dedi.

Kitaplarla Kadıköy’de tanıştığını söyleyen Selim İleri, kitap günlerine davetin 50 yıllık yazarlığında önemi bir mutluluk olduğunu kaydederek; “Daha önce katıldığım fuar için bazı kimseler rahatsız olmuşlar. Keşke bana söyleselerdi kimseyi rahatsız etmek istemezdim. Zaten daha ilk adımda beni hatırlamak inceliğini gösteren fuar yöneticilerine de söyledim. Böyle yüksek, dost, ince onurlandırmalar başkalarını kıracaksa artık her şeyden uzak durmak istiyorum. Ama ne tuhaf yine gençlik yeni yetmelik yıllarıma döndüm. Burada sevgili Kadıköy’ümde en yakın yoldaşım olan kitaplarla eserlerle tanışmıştım. Bütün hayatımın anlamı oldular. Kitaplara şimdi gözyaşlarıyla teşekkür ediyorum. Bana bu onuru veren sizlerden ise özür diliyorum. Belki hak etmediğim bir hatırlayış bu. Öte yandan 50 yıla yakın yazı emeği için büyük bir mutluluk. İyi ki buradasınız hepiniz. Her şeyin çok çetin geçtiği ortamlarda insan zaten çok kimsesiz” şeklinde konuştu.

İLBER ORTAYLI İLGİ ODAĞI OLDU

İlk gününde 8. Kadıköy Kitap Günleri’ne katılan Prof Dr. İlber Ortaylı okurlar, kitapseverlerin ilgi odağı oldu.

İmza günlerinin bir kısmının da tren vagonlarında gerçekleştiği Kitap Günleri’nde, isteyen herkes vagonlara oturup kitap okuyabilecek.

Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa Garı’na okurların kolay ulaşabilmesi için, Bostancı, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayır Metrobüs İstasyonu’ndan her saat başı ring seferleri düzenliyor.

Ayrıca, bir sosyal sorumluluk projesi olarak, kitap günlerine katılan her yayınevi, okul ve kütüphaneler için en az 100 kitap bağışlayacak. Bağışlanan kitaplar Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri koordinasyonuyla 5 Haziran’da Anadolu’nun çeşitli okul ve kütüphanelerine gönderilmek üzere yola çıkarılacak.

Yüzün üzerinde yayınevi, 600 yazar ile söyleşi ve etkinliklerin gerçekleşeceği Kitap Günleri, 5 Haziran Pazar akşamına kadar devam edecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ