logo

Haziran’daki Kademeli Normalleşmenin 2.Aşama Uygulaması Açıklandı

Haziran’daki Kademeli Normalleşmenin 2.Aşama Uygulaması Açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tam Kapanma” ve 2 haftalık “kademeli normalleşme” sonrası “kademeli normalleşme”nin 2.aşaması uygulaması ile ilgili ayrıntıları açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Koronavirüs Pandemisi ile mücadele kapsamında “Tam Kapanma” sonrası 2 haftalık kademeli normalleşme sürecinde sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısının ardından alınan yeni dönem uygulamalarına ilişkin kararları açıkladı.

22.00 İLE 05.00 SAATLERİ SOKAK KISITLAMASI

Pandemi tedbirlerindeki ikinci aşama uygulamalarına 1 Haziran’dan itibaren başlanacağı duyurulan “Kademeli Normalleşme” ile ilgili yapılan açıklamada, sokak kısıtlamalarına 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında devam edileceği kaydedildi.

TEMMUZ AYINDA YENİDEN DEĞERLENDİRME

Temmuz ayında bu kısıtlama süreleri ve günleri, vaka ve vefat sayılarındaki değişime, aşılamada kat edilen mesafeye göre yeniden belirlenecektir.

HAZİRAN AYI “KADEMELİ NORMALLEŞME”NİN 2. AŞAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası, “Kademeli Normalleşme”nin 2.aşamasında Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edeceğini, kısıtlamanın pazar gününün tamamını kapsayacak şekilde uygulanacağını açıkladı.

YEME İÇME: RESTORAN VE KAFELER

“Kademeli Normalleşme”nin 2.aşamasında restoran, kafe, spor salonları  07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Üniversiteler 13 Eylül’de açılıyor.

07.00-21.00 SAATLERİ MASAYA, 24.00’E KADAR PAKET SERVİS

Yeme-içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında belirlenen kurallara göre masaya servis yapabilecek, saat 24.00’e kadar paket servisini sürdürebilecek.

PAZAR GÜNÜ TAM GÜN KISTLAMA

Yeme içme mekanlarında sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecektir.

KAHVEHANE, KAFE, HALI SAHA LUNAPARK AÇILIYOR

Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler kurallar çerçevesinde pazar günü hariç 07.00-21.00 arasında 1 Haziran gününden itibaren çalışabilecek.

ÜNİVERSİTELER 13 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak.

KAMUDA ESNEK ÇALIŞMAYA DEVAM

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması yeni bir düzenlemeye kadar devam edecek.

GENEL KURULLAR BAŞLIYOR

Spor kulüpleri genel kurullarını haziranın ilk gününden itibaren, diğer kuruluşlar da ikinci yarısından itibaren gerçekleştirebileceklerdir.

DÜĞÜN VE NİKAHLAR

Açık ve kapalı alanlardaki nikahlar ve nikah şeklindeki düğün törenleri, belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayabilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ