logo

Hepimiz Belediye Başkanlarımıza Sahip Çıkacağız

Hepimiz Belediye Başkanlarımıza Sahip Çıkacağız

Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması ile ilgili Ataşehir’de açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İngiltere’den dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili olarak, “Bu karar hukuksuzdur”, “Hepimiz demokrasi adına bayrağımız adına oy verdiğimiz belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız” diye konuştu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin geçici tedbirle görevden uzaklaştırılması kararının ardından, İngiltere’den dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Battal İlgezdi’nin vekili Avukat İnan Bektaş’ın katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

YAPILMAK İSTENEN HAYSİYET CELLATLIĞIDIR

Ataşehir Belediye Binasında yapılan MYK toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu belediye Başkanları Battal İlgezdi ile ilgili iddiaların tamamından aklandığını iddia ederek, “Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler üzerine, doğrudan doğruya gidip savcılığa kendisini, ailesini ihbar etmiştir. O soruşturmaların tamamı yapılmıştır ve aklanmıştır. Yapılmak istenen haysiyet cellatlığıdır” dedi.

“HALKIN İRADESİNE KARŞI DARBE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kendisinin yıldırılmak istendiğini belirten CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, susturulmak istendiğini iddia ederek; “Yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız. Kılıçdaroğlu, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için sonuna kadar konuşacak. Koltuklarında oturup ahkam keseceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar? Hukuku iğfal edeceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik, oturup onlar da hesap verseydi. Bizim Belediye Başkanlarımız Man Adası’na şirket mi kurdu? Beni susturmak istiyorlar susmayacağım. Uzaklaştırma hukuksuzdur ve siyasidir. Mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz ve hesap soracağız. Hesabınız varsa gelin benimle hesaplaşın. Yerelde bir darbe yapmak istiyorlar. Halka karşı halkın iradesine karşı darbe yapmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

HEPİMİZ BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklamasını, “Hepimiz demokrasi adına bayrağımız adına oy verdiğimiz belediye başkanlarımıza sahip çıkacağız. Bizim belediye başkanlarımız onlar gibi ağlayarak görevlerini bırakmayacak. Belediye başkanlarımızı savunacağız. Bu ülkede kim haksızlığa uğramışsa görüşü ne olursa olsun tüm mazlumlara sahip çıkacağız. İnsan haklarını savunmak bize yakışır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demokrasiyi savunmak demektir.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ