logo

Her 18 Mart’ta Ataşehir Çanakkale Oluyor

Her 18 Mart’ta Ataşehir Çanakkale Oluyor

Çanakkale Zaferi’nin 104.yılı Mustafa Kemal Aldoğan başkanlığındaki Ataşehir Kastamonulular Derneği’nin düzenlediği törenle Şerife Bacı’nın torunları tarafından kutlandı.

Ataşehir Kastamonulular Derneği’nin düzenlemiş olduğu Çanakkale Zaferi’nin 104.yılının kutlandığı gece, zafere yakışır bir şekilde gerçekleşti. Gecede 104 yıl önce dünyada eşi benzeri görülmemiş  savaşın Türk tarihindeki yerinin önemi ve Çanakkale Zaferi’nin kahramanları anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde bir araya gelen Kastamonu hemşehriler ve birçok davetlinin yanı sıra Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de Çanakkale Zaferi’nin 104.yılı şerefine gecede yer aldı.

Gecenin açılış konuşmasını Ataşehir Kastamonulular Dernek Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan yaptı. Aldoğan konuşmasını yapmadan önce yönetim kadrosu da sahneye davet edildi. Aldoğan konuşmasında  Çanakkale Savaşı’nın eşi benzeri olmayan bir savaş olduğunu dile getirirken, bir daha böyle bir savaşın yaşanmaması temennisinde bulundu. Ayrıca Aldoğan dünyanın en güçlü devletlerinin birleşerek vatanın  topraklarına  sahip çıkmaya çalışırken hesap edemedikleri şeyin  bu topraklara sahip olan aziz Türk milletinin söz konusu vatan olunca gözünün hiçbir şey görmediğini,  vatanını bu kadar canı pahasına savunacağını düşmanların düşünemediklerini dile getirdi.

“KASTAMONU’NUN ÖZELLİĞİ SALONA BAKTIĞIMDA HEMEN BELLİ OLUYOR”

Ataşehir Kastamonulular Dernek Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan’ın konuşmasının ardından konuşmasını yapmak için Battal İlgezdi sahneye davet edildi.   İlgezdi konuşmasına yeni dönemdeki meclis üye aday listesinde Kastamonulu dört meclis üyesi adayı olduğunu belirterek başladı.  İlgezdi konuşmasına şöyle devam etti: “Kastamonu’nun özelliği salona baktığımda hemen belli oluyor. Çünkü salonun yüzde 60’ı hanımefendilerden oluşuyor. Ben hep söylerim kadının olmadığı yerde başarı olmaz. Kadının olmadığı yerde özgürlük olmaz. Kadının olmadığı yerde demokrasi olmaz diye…  “

“ÇANAKKALE DOĞUSUNDAN BATISINA BÜTÜN BİR MİLLETİN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜDÜR”

“18 Mart 1915 yani bundan 104 yıl önce ne kadar kolay söylüyoruz değil mi? 104 yıl sonra bugün. Kaç bacak koptu? Kaç baş yarıldı? Kaç gövde delik deşik oldu? Ya da kaç çocuk babasını hiç tanımadı? Kaç anne evlatsız kaldı? Kaç kadın eşsiz kaldı? Şehitlerimizin mekânları cennet, ruhları şâd olsun diyorum. Çanakkale doğusundan batısına bütün bir milletin kahramanlık öyküsüdür.  Çanakkale’yi geçilmez yapan bağımsızlık ilkesinden asla vazgeçmemesidir. 280 kiloluk topları sırtında taşıyan Seyit Onbaşı’dır. 1915’de hiç düşünmeden cepheye giden şehit askerlerdir. Mezarlarının yeri belli olmayan Mehmetçiklerdir. “

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN NİMETLERİNDEN YARARLANIYORUZ”

“Çanakkale Zaferi’nin 104.yıl dönümünde başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Bugün Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün nimetlerinden yararlanıyoruz. Ve hepimizde Cumhuriyetimize sonuna kadar sahip çıkacağız. O İstiklal yolunda cumhuriyetimizin cefakâr anaları, Şerife Bacımız… Onların torunları siz yiğit kadınlarımıza tekrar merhaba diyorum. Nefes aldığımız vatan, yaşadığımız ülke sizin eserinizdir. Özellikle bu savaşta en çok şehit veren Kastamonululardır. Kastamonu evliyaların, şairlerin, yazarların yurdudur. Kurtuluşumuzun bağımsızlığımızın, sembolü, şehitlerimizin ebedi yurdudur Kastamonu. Gözümüzün yaşı, kalplerimizin umududur Kastamonu. Sıla hasreti zordur. İnsan toprağına köküne hasret yaşar. Ne mutlu ki; bugün burada biz beraberiz. Ve bugünleri beraber anıyoruz. Hepimiz Kastamonulu olduk. Hepimiz Cumhuriyet olduk.  Ben bu kenti sizlerle ve Şerife Bacı’nın torunlarıyla yönetmekten çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. “

Battal İlgezdi konuşmasını gecede emeği geçen başta Ataşehir Kastamonu Dernek Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan olmak üzere tüm ekibe ve katılanlara  teşekkür ederek bitirdi. Siyaset yapmayarak bitirdiği konuşmasının ardından İlgezdi’ye anlamlı bir plaket hediye edildi. İstiklal Madalyası’nın birebir çalışması olan plaketi  Ataşehir Kastamonulular Dernek Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan ve Kadın Kolu Başkanı Yeşim Karul takdim etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ