logo

Heykele ve Aşka Adanmış Bir Hayat Sahneleniyor

Heykele ve Aşka Adanmış Bir Hayat Sahneleniyor

Dünya Prömiyerinde seyircinin beğenisini kazanan Pafta Tiyatro’nun yeni oyunu “CAMILLE/DÜŞÜNCE”nin galası 28 Mart’ta Üsküdar Tekel Sahnesinde gerçekleşecek.

21 Mart’ta Dünya Prömiyeri yapan Pafta Tiyatro’nun yeni oyunu “CAMILLE/DÜŞÜNCE”nin ilk galası 28 Mart’ta Üsküdar Tekel Sahnesinde gerçekleşecek.

Dünya Prömiyerinde seyircinin büyük beğenisini kazanan oyun ömrünün son 30 yılını akıl hastanesinde geçiren heykeltıraş Camille Claudel’in hayatından bir kesit sunuyor.

Irmak Bahçeci ve Yıldırım Fikret Urağ tarafından kaleme alınan oyunun Yapım Ortaklığını Asiye Değirmenci ve Revokrea Kreatif Yapım üstlenmiş. Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği tek kişilik oyunda Camille’yi Ebru Unurtan Urağ canlandırıyor. Sahne üzerindeki Camille performansıyla dikkatlari üzerine çeken Ebru Unurtan Urağ’ın oyun boyunca sahnede heykel yapıyor olması ise oyunun en dikkat çekici özelliklerinden biri… Türkiye’de ilk kez uygulanan sahneleme tekniklerinin kullanıldığı “Camille/Düşünce” adlı oyunun müzikleri ise dünyaca ünlü İran’lı kompozitör Karen Homayounfar’ın imzasını taşıyor.

Kadınların sanat akademilerine öğrenci olarak kabul edilmedikleri bir dönemde dehasıyla dikkat çeken ve sanatını icra edebilmek için çok büyük zorlularla karşılaşan bir kadın sanatçının, Camille Claudel’in hayatına ışık tutan oyun, Camille’nin heykele duyduğu aşkla, önce öğretmeni sonra sevgilisi olan büyük heykeltraş Rodin’e duyduğu aşk arasında kalışının hikayesini anlatıyor.

 Pek çok tiyatro ödülünün sahibi olan yönetmen Yıldırım Fikret Urağ’ın oyun hakkındaki ise cümleleri şöyle:

“CAMILLE/DÜŞÜNCE” adını verdiğimiz oyunumuzda bu iki büyük aşk arasında kalan ve seçimini sanatından yana kullanma yürekliliğini gösteren bir kadının, Camille Claudel’in hikayesini anlatıyoruz. Sanat dünyasında kadının neredeyse yok sayıldığı koşullar içinde bedeli çok ağır bir seçim bu!

İşte bu yüzden bu oyun bizim için Camille Claudel’in başkaldırısına ve aşkına bir saygı duruşudur.”

Oyun Tarihleri:

28 Mart 20.00 DT Üsküdar Tekel Sahnesi / GALA

31 Mart 20.30 Oyun Atölyesi

Yazan: Irmak Bahçeci & Yıldırım Fikret Urağ

Yöneten: Yıldırım Fikret Urağ

Oynayan: Ebru Unurtan Urağ

Yapım: Pafta Tiyatro & Revocrea Kreatif Yapım & Asiye Değirmenci

Oyun İçi Filmin Yönetmeni: Kerem Çakıroğlu

Müzik: Karen Homayounfar

Dekor Tasarımı: Sırrı Topraktepe

Işık Tasarımı: Mustafa Türkoğlu

Kostüm: Nihal Kaplangı

Afiş Tasarımı: Özgün Kaya

Reji Asistanı: Ayyüce Kar

Kreatif Ajans: Revocrea Kreatif Yapım

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ