logo

Huzurevlerindeki Vakalar TBMM Gündemine Taşındı

Huzurevlerindeki Vakalar TBMM Gündemine Taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Ankara 75. Yıl Huzurevinde yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerde covid-19 vakaları görülmeye başlamasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, “Huzurevinde kalan yüzlerce yaşlı ve bakıma muhtaç yurttaşımız büyük tehlike altında” açıklamasında bulundu.

CHP’li Akkuş İlgezdi, getirdiği Balgat’ta bulunan Ankara 75. Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlı ve bakıma muhtaç yurttaşlarda geçen cuma gününden itibaren koronavirüs vakalarının görülmeye başlandığını anımsattı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Akkuş İlgezdi, “Pandeminin ilk günlerinden beri huzurevlerine büyük önem verilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu konuda Meclis’e daha önce de bir meclis araştırma önergesi vermiştim. Huzurevleri büyük risk altında önlem alın diye. Maalesef bakanlık yine tedbirsiz bir şekilde yüzlerce yaşlı ve bakıma muhtaç yurttaşımızın virüs kapmasına nedeni oluyor” dedi.

Huzurevlerine mart ayından beri ziyaretçi alınmadığına dikkat çeken İlgezdi; “İddiaya göre izinden dönen bir çalışan tarafından virüs huzurevine ulaşmış. Normal şartlarda zaten çalışan personele test yapılarak test sonucu negatif çıkınca iş başı yapabiliyor. Bu durumda ya test kiti bozuk, ya da test sonucu beklenmeden çalışan göreve başlatılmış. İki durumda da yetkililer bu konuda bir açıklama yapmalı” diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Akkuş İlgezdi, “Ankara Balgat’ta 75. Yıl Huzurevinde kaç kişinin Covid-19 testi pozitif çıkmıştır? Pozitif çıkan yaşlı ve bakıma muhtaç kaç kişi hastanede gözetim altındadır? Bugüne kadar kaç huzurevinde kaç pozitif vaka çıkmıştır? Kaç yaşlı ve bakıma muhtaç yaşamını yitirmiştir?” sorularını yöneltti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ