logo

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Finans Kaynağı Açıklaması

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Finans Kaynağı Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce başlamış yada planlanan yatırımların tamamlanması için finansman kaynağı ile ilgili açıklama yapıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’un projelerinin tamamlanması kapsamında yurtdışı finansman kaynakları ile ilgili gelişmeleri açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’un metro hatlarının finansmanı için uluslararası sermaye piyasalarına 580 Milyon Dolarlık Eurobond ihraç etmeyi başardık. Artık metro inşaatları daha hızlı bitecek, trafik rahatlayacak.” Dedi.

248 YATIRIMCIDAN 4.3 KATI, 2,5 MİLYAR DOLAR BÜYÜKLÜĞÜNDE ALIM TALEBİ

580 Milyon Dolarlık Eurobond ihracına karşılık 4.3 katı, 2,5 milyar dolar büyüklüğünde alım talebi ile karşılandıklarını kaydeden Başkan İmamoğlu, yatırım işlemlerinin son derece azaldığı, yılın sonuna yaklaşıldığı dönemde ve uluslar arası endeks dışı yatırım olmasına rağmen, 248 yatırımcı kurumun ilgi gösterdiği bir tahvil ihracı gerçekleştirildiğine işaret etti.

BELEDİYEMİZ YÖNETİMİNE DUYULAN ULUSLAR ARASI GÜVENİN ÖZETİDİR

İBB’nin uluslararası piyasalarda tahvil ihracına gösterilen ilgiye dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “33 yıl sonra ülkemizde bir belediye tarafından yurt dışına ihrac edilen ilk Eurobond olan bu tahvil satışında elde ettiğimiz sonuç; büyüklüğü, faiz oranı ve vadesi ile birlikte değerlendirildiğinde, şeffaflık ve liyakat açısından yeni Büyükşehir Belediyemiz yönetimine duyulan uluslar arası güvenin çok değerli bir özetidir.” Dedi.

İSTANBUL’A 52 KM. YENİ METRO VE 39 YENİ İSTASYON

Başkan İmamoğlu, “Uluslar arası tahvil ihracı ile İstanbul’a kazandırdığımız 580 Milyon Dolar ile metro hatlarında inşaata hızla başlayacağız. Böylelikle İstanbul; 52 km. yeni metro ve 39 yeni istasyona daha kavuşmuş olacak. Bu hatlarda saat başına tek yönde 270 bin olmak üzere, günde 5 milyona yakın yolcu taşınmasını sağlayacağız. İstanbul içinde trafik rahatlarken, İstanbulluların hızlı ve konforlu şekilde seyahat etmesi sağlanacak.” Şeklinde konuştu.

BELEDİYEMİZİN YENİ YÖNETİMİNE VE İSTANBUL’UMUZA DUYULAN GÜVEN

Ekrem İmamoğlu, “Bu yeni finansmanın katkısı sonucunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak aynı anda 10 hatta raylı sistem inşaatlarımız sürüyor olacak. Yatırımcıların İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahvil ihracına gösterdiği bu büyük ilgi, Belediyemizin yeni yönetimine ve İstanbul’umuza duyulan güvenin sonucudur. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şeffaflık, liyakat ve ortak akıl ilkeleriyle yarattığı güvenilir yatırım iklimi, tahvil için ödenecek kupon faizini de ülkemizin benzeri ihraçlarıyla karşılaştırdığınızda en düşük olan % 6.375 seviyesinde tutmuştur. Bu çok değerli.” Dedi.

BU FİNANSMAN TEMİNİ GELECEĞİMİZ ADINA ÖNEMLİ BİR UMUTTUR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uluslararası piyasalardan temin edilen finansal kaynakla ilgili, “Dünyanın içinde bulunduğu ekonomi koşulları ve pandemi de dikkate alındığında Türkiye’de bir belediyenin küresel piyasalarda, bu büyüklükte ve bu faiz oranıyla finansman temin etmesi, geleceğimiz adına önemli bir umuttur.” İfadelerine yer verdi.

İMAMOĞLU KAMU BANKALARINA SİTEM ETTİ

Yurtdışı kaynaklara çok da istekli olmadıklarını, ulusal kaynakları kullanmayı istekli olduklarını ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kamu bankalarının kendilerine karşı davranışlarından sitem etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ