logo

İBB Çalışanı Bayram Çikolatası Hatay Kırıkhan’da Okula Dönüşüyor

İBB Çalışanı Bayram Çikolatası Hatay Kırıkhan’da Okula Dönüşüyor

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 2 depremle felaketi yaşayan Hatay’da 90 bin İBB çalışanları bayram çikolatalarıyla Kırıkhan’da okul yapılıyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 2 depremle felaketi yaşayan illerden Hatay’daydı.

90 BİN İBB ÇALIŞANININ BAYRAM ÇİKOLATALARI, HATAY KIRIKHAN’DA OKULA DÖNÜŞECEK

Sabaha karşı 04.17’de gerçekleştirilen anmada depremzedelerin acısına ortak olan Özel ve İmamoğlu, İBB çalışanlarının katkılarıyla yeniden inşa edilecek Hatay Kırıkhan’daki “İBB Emekçileri Lisesi”nin temelini attı.

HEPSİNE SARILDI EKREM BAŞKAN

Temeli atılacak okulun yapımına katkı sunan İBB çalışanlarına teşekkür eden Özel, “İstanbul’da bir büyük aile var: İBB ailesi. Bunlar CHP’lilerden falan oluşmuyor. Hatta belki önemli bir kısmı, AK Parti İBB’yi yönetirken işe girmiş çalışanlar, emekçiler. Ama onlar bir aile. İstanbul’a hep birlikte hizmet ediyorlar. Ekrem Başkan, onları ayırmıyor, ‘Sen şu siyasi görüştensin, bundansın’ diye. İlk başta korkutmuşlardı. Gelirse, hepsini işten çıkaracaktı. Geldi. ‘Hepinizi kovacak’ diyordu. Hepsine sarıldı Ekrem Başkan. Sarıldı ve hep birlikte çalışıyorlar. İşte o sıcaklık, şöyle bir dayanışmayı şekillendirdi: 90 bin kişi, sadece bayram çikolatalarından vazgeçince, koskocaman bir meslek lisesini yeniden inşa etme imkanı oluyor. Hem de öyle herhangi bir okul değil; dört dörtlük bir okul” dedi.

SİYASET, ‘DEPREMLERDE HİÇ KİMSE ÖLMESİN’ GÖREVİ

“Vatandaşımızı anlamak yerine, vatandaşımıza soru sormak ya da vatandaşımızı sorgulamak, hiçbir yöneticinin haddi olamaz” diyen İmamoğlu da “Siyasetin amacı; hiçbir ayrım yapmadan, herkesin sağlığını, güvenliğini, mutluluğunu sağlamaktır. Siyaset, ‘Depremlerde hiç kimse ölmesin’ diye yapmak durumunda olduğumuz bir görevdir. Siyaset, siyasi rakipleri yenmek için yapılmaz; afetleri, krizleri, vatandaşın yaşadığı zorlukları yenmek için yapılması gereken bir görevdir. ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Lisesi’ adına alacak olan bu okul, İBB çalışanları ile çok değerli Hataylılarla, çok özel bir sevgi ve kardeşlik simgesi pozisyonuna dönüşecek. Buradan yetişecek gençlerimiz, o sevgiyi ve kardeşliği hissederek eğitim ve hayat yolculuklarına buradan devam edecekler” ifadelerini kullandı.

KIRIKHAN’DA “İBB EMEKÇİLERİ LİSESİ”NİN TEMELİ ATILDI

Özel ve İmamoğlu’nun Hatay’daki ikinci adresi, Kırıkhan ilçesi oldu. İBB’nin 90 bin çalışanı, depremde ağır hasar gören Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’nin yeniden yapımı için, kurum tarafından bayramlarda kendilerine ikram edilen kutu çikolatalardan vazgeçti. İBB iştiraki KİPTAŞ, bu şekilde oluşturulan bütçe ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli izinleri alarak, Kırıkhan Endüstri Meslek Lisesi’ni yıktı. “İBB Emekçileri Lisesi” adıyla yeniden inşa edilecek okul için temel atma töreni düzenlendi. Törene; Özel’in yanı sıra CHP TBMM Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Zeliha Aksaz Şahbaz, Gökan Zeybek, milletvekilleri, PM üyeleri, İmamoğlu ve Savaş katıldı. Törende, sırasıyla; KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Savaş, İmamoğlu ve Özel birer konuşma yaptı.

VERİLEN KONUT TOPLAM KONUT İHTİYACININ YÜZDE 2,7’Sİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin, özellikle ilk 3 gününde hükümet ve kurumları kaynaklı yaşanan sorunların bazılarına değinen Özel, iktidarın vatandaşlara verdiği, “650 bin konutu 1 yılda depremzedelere vereceğiz” vaadini hatırlatıp, “15 Mart gelince, ‘650 bin konutun 319 binini, 1 yılın sonunda vereceğim’ dediler. Bugün itibarıyla 18 bin 19 konut verilmiş durumda. Bugün verilen konut sayısı, toplam konut ihtiyacının yüzde 2,7’si.” Dedi.

“DÜNYA SİYASİ TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ ŞANTAJI”

Özgür Özel Konuşmasında, ““Halen daha sevdiklerinin mezarına kavuşamamış naaşlarına kavuşamamış depremzedeler var. Ve bir yandan da Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Hatay’da sarf ettiği sözler üzerinden, aslında hepimizin bildiği, ama belki bir çocuk, ‘Kral çıplak’ der de görünür derken, kralın çırılçıplak karşımıza çıkıp, kendini ifşa ettiği o manzaralar… Diyor ki kral, ‘Merkezi yönetimle’ diyor, ‘Benim sarayımla’ diyor, ‘Yerel yönetim’; kendi gözünde derebeyliği, kendi yolladığı uç beyi, ‘Uyum içinde’ olmazsa diyor -elini böyle yapıp- ‘Hizmet gelmez’ diyor. Sonra bakıyor Hataylıların gözünün içine, ‘Geldi mi’ diyor. ‘Gelmedi’ diyor. ‘Mahsun kaldınız’ işte diyor. ‘Bana oy vermediğiniz için size hizmet etmedim. Vermezseniz, yine etmeyeceğim’ diyerek… Dünya siyasi tarihinin en utanç verici şantajını milletimizin yüreğine, milletimizin vicdanına havale ediyorum. Yazıklar olsun.” İfadelerini kullandı.

“90 BİN KİŞİNİN ÇİKOLATASI, BİR MESLEK LİSESİNE KARŞILIK GELEBİLİYORSA…”

Temeli atılacak okulun yapımına katkı sunan İBB çalışanlarına teşekkür eden Özel, “90 bin kişinin çikolatası, bir meslek lisesine karşılık gelebiliyorsa, siz 900 bin kişinin, 9 milyonun, 16 milyonun dayanışmasını düşünün” diyen Özel, “Hani elimizi kolumuzu bağladı ya; güya Meclis çoğunluğumuz yoktu. Her imkandan Ekrem Başkan’ı mahrum bıraktı ya Ankara’dan. Hatay’a, depremzedenin gözünün yaşına bakmamış adam, Ekrem İmamoğlu’na mı bakar? Hiçbir imkandan yararlandırtmadı. Ama hiç bunları mazeret bilip, ‘Yapamıyorum’ demeyip, bu işlerin yapılması; işte bu 16 milyonluk şehrin gücünü arkasına almanın, dayanışma belediyeciliği, kaynakları doğru kullanmanın ve israf etmek yerine tasarruf edip, artan değeri İstanbullulara ve Türkiye’ye aktarmanın ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMEKÇİLERİ LİSESİ”

Arama-kurtarmadan barınma ve beslenmeye, eğitim ve sağlıktan şehircilik ve altyapıya, istihdamdan iletişime kadar, devletin farklı kurumlarıyla ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’yle iş birliği yaptıklarını ve yapmaya devam etiklerinin altını çizen İBB Başkanı İmamoğlu,  “Bu yaptıklarımızı 16 milyon İstanbullu adına yaptık. Asla bir şahıs veya bir parti adına yapmadık. Bu sefer özel olarak, ‘Çok daha özenli bir davranış’ diye altını çizmek isterim. 90 bin İBB çalışanının sevgilerini, dostluk ve dayanışma duygularını Hataylılara iletmek için geldik ve buradayız. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle, depremden zarar gören Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, iştirakimizin de katkılarıyla KİPTAŞ’la yeniden inşa ediyoruz. 90 bin İBB çalışanlarının katkılarıyla yapılmakta olan bu okul hem çok sağlam hem çok modern ve kaliteli, aynı zamanda tüm donanımlarıyla birlikte, İBB ailesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edilecek. Derslikleri, laboratuvarları, güzel sanatlar atölyesi, çok amaçlı salonu, yemekhanesi, spor salonuyla ve bütün altyapısıyla çok güçlü bir eğitim kurumu olacak. Gençlerimiz burada güvenle ve mutlulukla, geleceğe umutla hazırlanacaklar. ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Emekçileri Lisesi’ adını alacak olan bu okul, İBB çalışanları ile çok değerli Hataylılarla, çok özel bir sevgi ve kardeşlik simgesi pozisyonuna dönüşecek. Buradan yetişecek gençlerimiz, o sevgiyi ve kardeşliği hissederek eğitim ve hayat yolculuklarına buradan devam edecekler.” Dedi.

Konuşmaların ardından butonlara basılmasıyla, İBB Emekçileri Lisesi için ilk harç döküldü. Temel atma töreni, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

ÖNCE MEZARLIK, SONRA GEÇİCİ BARINMA ALANI ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Özel, Kahramanmaraş’a gitmek için Hatay’dan ayrılırken, İmamoğlu, kentteki ziyaretlerine devam etti. Önce Narlıca Mezarlığı’na gidip, depremde yaşamını yitiren vatandaşlar için dua eden İmamoğlu, 201’i konut ve 21’i ticari olmak üzere, toplam 222 birimden oluşan ‘KİPTAŞ Antakya Geçici Barınma Alanı’nda yaşamlarını devam ettiren depremzedelerle bir araya geldi. Bazı evlere konuk olan İmamoğlu, depremzedelerle sohbet edip, sorunlarını dinledi. Barınma alanı içerisinde İBB, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve UNİCEF arasında imzalanan protokol kapsamında açılan kreşi de ziyaret eden İmamoğlu, depremzede miniklerle renkli sohbetler gerçekleştirdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ