logo

İBB Kültür Dairesi’nde Ataşehirli Volkan Aslan Dönemi

İBB Kültür Dairesi’nde Ataşehirli Volkan Aslan Dönemi

Ataşehir Belediyesi’nde uzun süre Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü olarak görev yapan T. Volkan Aslan İBB Kültür Daire Başkanı olarak atandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Görev yaptığı dönemde Başkan Battal İlgezdi’nin de desteğiyle Ataşehir’i kültür ve sanatın merkezi olarak tanınmasını sağlayan çalışmalara imza atan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Tolga Volkan Aslan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi başkanlığına atandı.

İBB Kültür Daire Başkanı Tolga Volkan Aslan

Ataşehir Belediyesi‘nde uzun süre Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü olarak görev yapan T. Volkan Aslan 24 Ocak 2023 günü İBB Kültür Daire Başkanı olarak göreve başladı.

24 Ocak 2023 günü itibarı ile İBB Kültür Daire Başkanı olarak göreve başladığını açıklayan T. Volkan Aslan, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü görevinin vekaleten Özel Kalem Müdürü Kamil Yavuz tarafından yürütüleceğini kaydetti.

İBB KÜLTÜR İSTANBULLULARI ETKİNLİKLERLE BULUŞTURUYOR

İstanbulluları kentin dört bir yanındaki 11 kültür merkezinde, açık alanlarda ve alternatif mekânlarda düzenlenen etkinlikler ve dijital yayınlarla buluşturan İBB Kültür Dairesi, sosyal medya için hazırlanan içeriklerle de tarih, mimarlık, edebiyat, tiyatro, sinema ve güzel sanatlar alanlarında çalışmalar yapıyor.

HER BİREY EĞİTİM HAKKINDAN EŞİT FAYDALANABİLMELİ

Kültürel Belediyecilik hizmet anlayışını ilke edindiğinin altını çizen Volkan Aslan, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak yaptığı çalışmalardaki ilkelerini, “Kültürel Belediyecilik hizmet anlayışının mihenk taşı konumundaki Ataşehir Belediyesi olarak; eğitimi insana ve insanlığa yatırım olarak görmekteyiz. Cumhuriyetimizin en temel kazanımlarından olan ve Anayasamız ile nitelenen “Eğitimde fırsat ve imkan eşitliği” en önemli prensiplerimizdendir. Mali engelleri, sosyal sınıfları, kültür farklılıklarını, cinsiyet farklılıklarını, etnik kökenleri, siyasal tercih farklılıklarını gözetmeksizin, her bireyin eğitim hakkından eşit bir biçimde faydalanabilmesi için imkânlarımız doğrultusunda hareket etmekteyiz.” Şeklinde açıklıyor.

MESLEK EDİNDİRME EĞİTİMLERİ DÜZENLENDİ

Tolga Volkan Aslan, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak vatandaşların yetenek ve becerileri doğrultusunda yaşama katılımlarını kolaylaştırma, nitelik kazandırmak ve istihdam edilebilme şartlarına katkıda bulunmak adına Meslek Edindirme Eğitimleri düzenleyen Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol dâhilinde 2011 tarihinde itibaren meslek edindirme eğitimleri verilmesine öncülük etti.

YILDA 15 BİNE YAKIN ATAŞEHİRLİYE KÜLTÜR VE SANAT EĞİTİMİ

Vatandaşın bireysel ve entelektüel gelişimi adına “Sanatı Mahallenize Getiriyoruz” projesi ile sanat eğitimlerini verilen Ataşehir’de yılda 15 bine yakın çocuk, genç ve yetişkine ücretsiz kültür ve sanat eğitimleri düzenlenen T. Volkan Aslan döneminde başlayan; Ana Renkler Projesi ile Ataşehirli ev hanımları kültür merkezlerinde sanat projeleri kapsamında gerçekleştirilen ücretsiz resim kurslarında resim yapmayı öğreniyor, sergiler açıyor. Uluslararası tiyatro festivali, çocuklar ve yetişkinler için her yıl tiyatro etkinlikleri düzenleniyor.

FESTİVALLER KENTİ ATAŞEHİR!

Uygulanan kültür projeler ile birlikte yılın değişik zamanlarında düzenlenen; Uluslararası Ataşehir Tiyatro Festivali, Uluslararası Ataşehir Klasik Müzik Festivali, Uluslararası Ataşehir Kardeş Kültürlerin Festivali, Uluslararası Ataşehir Nazım Hikmet Şiir Günleri, Uluslararası Ataşehir 23 Nisan Çocuk Festivali, Uluslararası Ataşehir Çocuk Tiyatro Festivali, 19 Mayıs Gençlik Festivali düzenlenen Ataşehir festivaller kenti oldu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ