logo

İBB ve Ataşehir BM Üyesi ‘Sehven’ Seçim Kanunundan Muaf

İBB ve Ataşehir BM Üyesi ‘Sehven’ Seçim Kanunundan Muaf

AK Parti İBB ve Ataşehir Belediye Meclis Üyesinin görevinden istifa etmeden, seçim kanununa aykırı, usulsüz milletvekili adayı yapıldığı iddia edildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

AK Parti İBB ve Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Mustafa Naim Yağcı‘nın belediye meclis üyeliği görevinden istifa etmeden, seçim kanununa aykırı olarak, usulsüz şekilde milletvekili adayı yapıldığı iddia edildi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAK İÇİN KAMU GÖREVİNDEN İSTİFA ETME ZORUNLU

Av. Mustafa Naim Yağcı’nın belediye meclis üyeliği görevinden istifa etmeden milletvekili adayı olduğu iddialarını ortaya atan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, milletvekili adayı olabilmek için kamu görevinden istifa etme zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekti.

“AYNI KURALLAR VE KANUNLAR GEÇERLİ”

CHP’den istifa eden ve listelerde yer bulamayan İBB Meclis üyelerine Doğan Subaşı’nı örnek gösteren Canan Kaftancıoğlu, “Doğan Subaşı nasıl İBB meclis üyesi değil ve toplantılara katılamıyorsa bu kişi için de aynı kurallar ve kanunlar geçerli.” Dedi.

“BİZ YASALARA SAYGILIYIZ”

İddialarına sehven yanıtı aldığını kaydeden Kaftancıoğu, iddialarını şu ifadeler ile sürdürdü:
“Madem idare edin diyorsunuz @DoanSubasi gelsin İBB meclisini yönetsin, istifa eden diğer iki arkadaşımızda bugün yapılacak BŞ meclisine katılsınlar diyeceğim ama demem çünkü CHP olarak biz yasalara saygılıyız. İşimize gelince yasa tanımazlık yapmadığımız gibi pazarlık da yapmayız.”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ