logo

İBB Yönetiminde Tartışılan Atama: Bahaddin Yetkin

İBB Yönetiminde Tartışılan Atama: Bahaddin Yetkin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kadrosundaki isimlerden İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’nin (İSBAK) başına getirilen Bahaddin Yetkin, paylaşımlarıyla tepki çekti.

Recep Kenan/itvhaber.com

İmamoğlu’nun İSBAK’ın Bahaddin Yetkin’i getirmesi sosyal medyada gündem oldu. Yetkin, 2011 yılında AK Parti’den Şanlıurfa milletvekilliği için aday adayı olmuştu.

BAHADDİN YETKİN İSBAK’IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun basına tanıttığı belediyenin üst düzey kadrosu içerisinde dikkat çeken isimlerden birisi de İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş.’nin (İSBAK) başına getirilen Bahaddin Yetkin oldu. Yetkin, 2011 yılında AK Parti’den Şanlıurfa milletvekilliği için aday adayı olmuştu.

Aday adaylığı açıklamasında “Şanlıurfa Genç MÜSİAD Yürütme Kurulu üyeliği yaptım. 2005-2006 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa Gençlik, kolları Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm” ifadelerini kullanan Yetkin, AK Partili Ahmet Eşref Fakıbaba döneminde Şanlıurfa Belediyesi’nde Bilgi İşlem Müdürü olarak görev yaptı.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’E HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMLAR

Ancak Bahaddin Yetkin’in atanmasıyla ilgili asıl tartışma Twitter hesabında yaptığı paylaşımlar nedeniyle yaşandı. Yetkin’in geçmişte sosyal medya hesabında Ayasofya Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için yapılan sosyal medya kampanyasına destek verdiği, Cübbeli Ahmet Hoca ve İsmailağa cemaatinin önemli isimlerinin paylaşımlarını düzenli aralıklarla beğendiği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’e hakaretler içeren videoları beğendiği, İstanbul’daki 8 Mart Kadınlar Günü kutlamalarına katılan kadınların ezanın ıslıklandığı iddia eden videoları paylaştığı ortaya çıktı. Bu durum sosyal medyada gündem olurken, Yetkin söz konusu paylaşımlarının çoğunu sildi ancak beğenilerini kaldırmadı. Tepkiler devam edince de sosyal medya hesaplarını kapattı.

BAŞARI, BECERİ VE LİYAKAT KISMI İLE İLGİLENDİK

Atama ile ilgili açıklama yapan Ekrem İmamoğlu, “Arkadaşlarımızın yaptığı incelemeler liyakat ve tecrübe üzerineydi. Ve bu kavramlar üzerinden hareketle tercihler yapıldı. Bize sunuldu. Biz de detayı ile inceledik baktık. Arkadaşlarımızla sohbet ettik. Daha önce sahada konuştuğumuz gibi siyasi ve bunun gibi bir takım unsurlara takılmadık. Başarı, beceri ve liyakat kısmı ile ilgilendik. Atamalar da bu yönde yapıldı.” dedi.

AĞUSTOS SONUNA KADAR ATAMALARIN TAMAMLANACAK

8 iştirak şirketinde henüz atama yapılmadığını hatırlatan Ekrem İmamoğlu, “Ağustos sonu iştiraklerle ilgili hiçbir sorunumuzun kalmayacağını umut ediyoruz” diyerek, Ağustos sonuna kadar atamaların tamamlanacağını vurgulayıp; “Çalışmalarımız sürüyor. Bu bir insan kaynağını değerlendirme metodu. Baktığımız tek pencere liyakat, başarı, beceri her zaman söylüyorum. Tespit ettiğimiz arkadaşlarımız kadar başarılı yüzlerce binlerce insan da olabilir. İnşallah her birisi başarılı olur baktığımız pencere bu” diye konuştu.

BAHADDİN YETKİN KİMDİR?

Mehmet Bahaddin Yetkin, 1980 yılında Şanlıurfa’da doğdu. 2003 yılında mühendislik fakültesini bitiren Yetkin, ‘Yüksek Onur Belgesi” ile mezun oldu. Bilgisayar Mühendisi pozisyonunda 7 yıl kamuda olmak üzere 16 yıl çalıştı. Bunun yanı sıra birçok belediye ve bakanlığa da bilişim konusunda danışmanlık yapmıştır. 2007 senesinde e-Türkiye ödülüne layık görülen Yetkin, 2 dalda Türkiye’nin ‘en iyi e-belediye projesi” ödülünü aldı.

2011 senesinden itibaren Akıllı Şehir Teknolojileri üzerinde çalışmalarda bulunan önemli şirketlerde üst düzey yönetici konumunda; direktörlük, genel müdürlük, icra kurulu üyeliği ve danışmanlık görevinde bulundu. Genel müdürlük deneyini esnasında yurt içinde 70 şehirde; yurt dışında da 14 ülkede “Akıllı Şehir Teknolojileri” konusu üzerinde çalışmalarda bulundu.

Görev yaptığı süre boyunca Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından sektördeki başarılarından dolayı birçok ödüle layık görüldü. Özel sektördeki görevlerinin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Danışmanlığı görevinde de bulundu.

3 çocuk babası olan Bahaddin Yetkin, evli ve üç çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ